У Ивањици су за викенд организовани ’’Дражини дани’’ у знак сећања на српског и југословенског официра, армијског генерала и начелника Штаба врховне команде Југословенске војске у отаџбини , министра војске, морнарице и ваздухопловства Краљевине Југославије у Другом светском рату, ђенерала Дражу Михаиловића, преноси InfoLiga.rs.

Парастосу испред споменика Михаиловићу у родној Ивањици, претходило је постројавање Равногорског покрета уз поздрав „За краља и отаџбину – живела Србија“.

На скупу су били Равногорци из свих крајева Србије и дијаспоре а председник Равногорског покрета у Ивањици, Милојко Јоровић, захвалио се свима који су одали почаст највећем српском јунаку двадесетог века, Чича Дражи.

Драгољуб Дража Михаиловић рођен је у Ивањици 26. априла 1893. године. Након Другог светског рата нове комунистичке власти су га ухапсиле и осудиле на смрт за колаборацију и ратне злочине, после чега је стрељан на данашњи дан и сахрањен на тајном месту. Године 2015. Виши суд у Београду је усвојио захтев за његову рехабилитацију, те прогласио ништавном пресуду стару 69 година.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар