Овог пута „заблистао“ је на друштвеним мрежама, показавши намјеру да уређује ствари и у другој држави, пријетећи прогоном српског народа из БиХ, алудирајући да је спреман за нову геноцидну акцију сличну хрватској „Олуји“

Бивши предсједник Скупштине Општине Петњица и један од најистакнутијих чланова Бошњачке странке, Аднан Муховић, „прославио“ се прије три године скандалозним коментарима о Петру II Петровићу Његошу, али и бројним другим исказима.

Тако је за бошњачку политичку „звијезду у успону“ Његош „највећи крвник Бошњака и ислама“, а Црногорци су „мали народ“.

Након скаредне режимске представе у виду смјене Муховића са функције у петњичком парламенту – убрзо је услиједила у права „казна“ за неспутане србофобне иступе младе наде Бошњачке странке.

Наиме, Муховић је изабран на мјесто замјеника директора Центра за професионалну рехабилитацију, добивши тако нову прилику да, са „државних јасала“, за плату који великим дијелом финансирају Срби – „државотворно“ распали по тим истим Србима.

Овог пута „заблистао“ је на друштвеним мрежама, показавши намјеру да уређује ствари и у другој држави, пријетећи прогоном српског народа из БиХ, алудирајући да је спреман за нову геноцидну акцију сличну хрватској „Олуји“.

Извор: It was very unpleasant/Psalam 118/Фејсбук

Потрудио се и да не буде никаквих нејасноћа: „Пријетим, ево ја пријетим. Само ли пробају да руше Босну организоваћемо им тракторијаду за Србију“, закључио је црногорски државни функционер.

На нову непријатност, изазвану Муховићевим „дипломатским подвизима“, осврнула се Фејсбук страница It was very unpleasant/Psalam 118:

„Рекао бих да (((неко))) ко је на државну функцију жели да учествује на туђе ратиште и протјерује из друге државе људе који живе тамо и то на тракторе :/ Шта је Црна Гора згријешила па је нико не гледа ка своју државу, чак ни они што су у врху ње“. 

Јако, јако непријатно!!!

У Муховићеву „одбрану“ ваља истаћи да га чињеница да његова партија годинама даје подршку режиму Мила Ђукановића, убирајући све „сласти и части“ такве политике – није „припитомила“ када је ријеч о односу према Црној Гори. Коју, за разлику од државних апанажа и функција – презире.

“Мени је Босна држава матичног народа, а Сарајево духовни и културни центар… Ја сам панбошњачки оријентисан. Ја према Подгорици врло мало шта осјећам, према Цетињу не осјећам ништа. Дакле, кад идем на Цетиње носим пасош”, рекао је Муховић 2017.

Очекујемо нову „казну“ за „панбошњачки“ оријентисаног Муховића. Имајући у виду његову наглашену „тактичност“, „сјајан интелект“ и несумњиве „дипломатске вјештине“ са једне, и таленат црногорских властодржаца да на прави начин искористе „потенцијал“ својих кадрова са друге стране – Муховић би могао бити распоређен у Министарство здравља. Или бар у НКТ.

Симовић (у средини) и Храповић (десно)

У свјетлу недавних догађаја, чини се да му је мјесто баш уз Симовића и Храповића.

А онда, неће фалити нових „гафова“. Нажалост, хоће свега другог – па и сапуна и убруса. Ако не да НАТО. 

Leave a Reply