Портал Присмотра наставља да информише јавност о свим организацијама и појединцима који раде против интереса државе Србије.

Kо је Срђан Вељовић?

Срђан Вељовић је фотограф који је своју целокупну каријеру посветио Вуковару. Он се скоро две деценије бави фотографијама које имају за циљ да покажу како су Срби починили злочине у Вуковару над Хрватима. Срђан Вељовић је у Београду организовао више изложби које су биле посвећене Вуковару. Обилату помоћ у свом раду је добио од Сташе Зајовић и Жена у црном. Њихов крајњи циљ је био да се Србија оптужи за рат у Хрватској.

Заједно са Женама у црном у Новом Саду 2016. године прави изложбу својих фотографијаВуковара. Повод за ову изложбу је био 25. година од уласка ЈНА у Вуковар. Срђан Вељовић и Жене у црном користе ову прилику да још једном оптуже Србију за рат у Хрватској и наводне злочине у Вуковару. Грађани Новог Сада на ову провокацију одговарају уништавањем изложбе.

Срђан Вељовић је са својим истомишљеницима имао још акција против Србије Заједно са Женама у црном учествовао је у скрнављењу споменика у Београду. Тако су на споменик патријарха Павла ставили кецељу. Учествовао је у представи о наводним злочинима Срба. Активно је учествовао у протестима “Не давимо Београд” и протестима у Београду.

ИЗВОР: ПРИСМОТРА

--

Leave a Reply