Текст преузет са: ПРИСМОТРА

Број година живота није препрека појединим војвођанским сепаратистима да буду активни, пример тога је Бранислава Опрановић. Бранислава Опрановић иако улази у озбиљне године живота један је од најактивнијих војвођанских сепаратиста у Новом Саду и Војводини. Kо је Бранислава Опрановић?

Бранислава Опрановић је дугогодишњи члан сепаратистичке организације “Независног друштва новинара Војводине”. У овој организацији налази се на функцији члана Савета. Бранислава Опрановић је завршила журналистику у Загребу. Скупштина “Независног друштва новинара Војводине” је ове године у Савет изабрала и Жужану Серенчеш, Ласла Вегела, Теофила Панчића и Чабу Пресбургера. Бранислава Опрановић је такође и новинар сепаратистичког портала “Аутономија” који је у власништву “Независног друштва новинара Војводине”.

Бранислава Опрановић и не крије да је војвођански сепаратиста. Сви вовјођански и шиптарски сепаратисти подржавају независну Kаталонију. На друштвеним мрежама често подржава независну Kаталонију и качи заставе Kаталоније. Бранислава Опрановић поред тога што поставља слике на друштвеним мрежама има такође и друге сепаратистичке испаде. Тако Бранислава Опрановић за Ускрс фарба јаја у бојама и симболима војвођанске заставе, затим поставља слике прецртане српске традиционалне заставе из 1848. године. Ова застава усвојена је као званична застава Војводине 2014-2015 године коју војвођански сепаратисти не признају.

Бранислава Опрановић је активно учествовала у протестима у задњих неколико година. На појединим протестима и сама је била говорник што можете видети на слици. Она је учествовала на протестима “Подржи РТВ”, протестима невладиних организација, као и протестима антифашистичких и левичарских група. На порталу “Аутономија” написала је велики број текстова који нападају било какву идеју јачања српског идентитета у Војводини. Навешћемо и једну провокацију Браниславе Опрановић из једног њеног текста. Она је написала у једном свом тексту на порталу “Аутономија” ,”зашто неки могу да воле Kосово, а она не може да воли Војводину”.

Текст преузет са: ПРИСМОТРА

Оставите Коментар