Певачка дружина Светлане Спајић отвориће 8. издање београдског светског музичког фестивала ”Тодо Мундо”, концертом у Дворани Коларчеве задужбине, 29. септембра у 20 часова.

Светлана Спајић је наша реномирана интерпретаторка традиционалне песме, која је како самостално или у оквиру разних сарадњи и пројеката, тако и са својом Дружином, наступала на небројеним концернтим подијумима широм света, па тако и у Азији, Африци и Америци, учествујући у славној представи Боба Вилсона ”Живот и смрт Марине Абрамовић”.

Светлана је искуство уверљивог и аутентичног извођења српске сеоске традиционалне песме стицала на основу теренских снимака, као и у директном контакту са аутохтоним носиоцима традиције, сеоским певачима. Своју Дружину је оформила 2009. године окупивши неколико врсних певачица. Чланство се до данас мењало, али је узоран квалитет извођења остао исти.

Певачка дружина ће концертом на фестивалу ”Тодо Мундо” уједно обележити деценију постојања и рада, али и промовисати нови материјал, чије објављивање на аудио издању под називом ”Играли се коњи врани” ускоро очекујемо.

Карте за ово вече (које ће, након концерта Дружине, обухватити и концерт српско-мађарског виолинисте Лајка Феликса и његовог трија), коштају 800 и 1000 динара и могу се набавити на благајни Коларчеве задужбине. Фестивал ће трајати до 3. октобра.

Послушајте како звучи ова Дружина док изводи песму “Пошле моме”:

Овде можете погледати цео програм фестивала “Тодо Мундо”.

Оставите Коментар