Најављени новогодишњи концерт Бубе Корелија и Јала Брата, са Ацом Лукасом у Арени изазвао је негодовање великог дела грађана. Наиме у јавност је испливао видео снимак на коме се виде шовинистичке увреде и говор мржње који су Јала и Корели исписивали на друштвеним мрежама.

Поруке националне мржње су крајње експлицитне и усмерене су против особа српске националности. Пре неколико година Јала Брат и Буба Корели су позивали на убијање Срба, са порукама „Убиј Србина“ у видео споту Борба из 2015 године, али поред тога недавно је испливао нови видео који приказује да су ширили мржњу са свог званичног Јутјуб налога Империа.

Коментар који може да се категоризује као говор мржње и ширење нетолеранције на основу националне, расне и верске нетрпељивости садржи експлицитне увреде према особама српске националности.

На видео снимку под називом „терористички чин који је изазвао рат у YU (Југославији)“ са званичног налога Имериа написан је коментар „мафијашу ЈЕБО ТЕ ОТАЦ СРПСКИ, читав живот само једете говна“ стоји са Јутјуб налога Бубе Корелија и Јала Брата.

Поред увреда и псовки, коментар у себи садржи и геноцидни слоган „Србе на врбе“, који је био популаран 90-их година у доба ширења исламског екстремизма у БиХ, као и приликом спровођења геноцидне акције Олуја. „Све су Србе вјешали на врбе“ стоји у дегутантном шовинистичком коментару.

https://youtu.be/fLynNrP3EOY

Ово није први инцидент таквог типа, у споту двојице забављача из 2015. године налазио се графит који директно позива на убиство особа српске националности. У току видео снимка упадљиво се појављује натпис „Убиј Србина“.

Фото: Screenshot Youtube
Фото: Screenshot Youtube

Двојица извођача из БиХ наступаће у Новогодишњој ноћи у београдској Штарк арени. Са Корелијем и Јалом наступиће и турбо фолк певач Аца Лукас.

Advertisements
--