ИЗВОР: ПРИСМОТРА

Сепаратисти у Војводини смишљају различите начине деловања. Некада делују као новинарска удружења( Независно друштво новинара Војводине), некада као екстремне левичарске организације( П.А.О.Р), а 2015. године смислили су још један вид деловања. Те године војвођански сепаратисти формирали су организацију под називом “Вовјођански културни клуб”. Ова организација делује већ 5. година и нихов рад нема никакве везе са културом што ћете у наставку текста видети. Њихов једини циљ је пропагирање сепаратизма у Војводини. На челу “Војвођанског културног клуба” налази се Др. Мирослав Илић сепаратиста из Новог Сада.

Један од задатака “Војвођанског културног клуба” је инфилтрација у а кадемску заједницу Војводине. Сам назви “Војвођански културни клуб” искоришћен је да се сакрије прави циљ ове организације. Ако се погледа рад “Војвођанског културног клуба” видимо да ту нема никаквог културног рада. “Војвођански културни клуб” је у протеклом периоду издавао саопштења којим је нападао Србију због: Сребренице, Ратка Младића, рата у Босни и Хрватској. Овакво деловање ове организације није чудно с обзиром да се у њеном руководству налазе добро позната лица војвођанског сепаратизма. У овој организацији налази се сепаратиста Недим Сејидиновић, генерални секретар овог удружења је сепаратиста Душко Медић који је такође и члан “Независног друштва новинара Војводине”. Остали чланови ове сепаратистичке организације су: Борис Kршев, Др. Угљеша Белић, Небојша Миленковић, Гордана Перуновић Фиат, Др. Радивоје Јововић, Добривоје Антонић и многи други. Велика опасност “Војвођанског културног клуба” је што у својим редовима има одређен број доктора који могу искористит свој утицај да у ову организацију врбују медицинске раднике.

Да је “Војвођански културни клуб” сепаратистичка организација сведочи још једна чињеница. У фебруару 2015. године када је на састанку основан “Војвођанску културни клуб” један од оснивача сепаратиста Душко Радосављевић је изјавио следеће: Више не треба питати шта Војводина може урадити за нас, већ шта ми можемо урадити за њу”. Што је заправо изрека америчког председника Kенедија која гласи “Не питајте шта ваша земља може да учини за вас, већ шта ви можете да учините за своју земљу”. Што значи да сепаратисти из “Војвођанског културног клуба” сматрају Војводину својом државом, а не Србију.

“Војвођански културни клуб” као и друге сепаратистичке организације из Војводине добија новац из иностранства за свој рад. Велику помоћ “Војвођански културни клуб” има и из Хрватске у прилог овој чињеници сведочи и то што је председник Хрватске Зоран Милановић похвалио рад “Војвођанског културног клуба”. Такође један део средстава из “Независног друштва новинара Војводине” сигурно заврши у “Војвођанском културном клубу”, с обзиром да “Независно друштво новинара Војводине” располаже са навјише новца од свих сепаратистичких организација у Војводини.

ИЗВОР: ПРИСМОТРА

--

Leave a Reply