У Дворани Српске деснице је у улици Гаврила Принципа, у срцу Савамале, одржана је трибина Српске Деснице на којој је говорио професор Мирољуб Петровића који је говорио на тему: „Ко је највећи непријатељ Србије“. Предавању је присуствовао Миша Вацић председник Српске Деснице који је поздравио више од 150 заинтересованих младих људи. Професор Петровић нагласио је да се највећи непријатељ Србије налази у нама самима и да унутрашња човекова борба мора бити одлучујућа у опредељењу сваког појединца да се окрене чињењу добра и борби за добро заједнице. Историјски и политички проблеми не могу бити правилно сагледани уколико се не познаје њихова теолошка позадина наводећи разне библијске примере сукобљавања између народа окренутих Богу и сатанских сила. Српска држава се тренутно налази на удару моћних земаља Запада које су супротстављене основним традиционалним и моралним вредностима нашег хришћанског народа.

Професор Мирољуб Петровић похвалио је деловање Српске деснице и рекао да само сложним радом свих патриота у земљи можемо сачувати своју слободу и независност. Актуелни напади анационалних медија попут Блица, Н1 и Б92 на одговорне националне потезе државног врха или СПЦ нису ништа друго него наставак геноцидне политике неонациста и римске курије против Срба. Подсетио је да су српски, руски и јеврејски народ само током 20.века претрпели вишемилионске жртве јер су били на страни правде. Данас се може видети да су најкритичнија светска жаришта управо на историјским просторима где живе ова три братска народа и да је план светских моћника уништење народа који поштују своју веру, традицију и моралне вредности.

Завршавајући своје предавање, Мирољуб Петровић је опоменуо наш народ да му се поново спрема нови Јасеновац и да због тога морамо бити јединствени у одбрани свог националног бића. Истакавши као најисправнији пут управо рад Српске деснице која је успела да уједини 22 патриотске организације и покрета. Поделе у друштву које вештачки пласирају антисрпски медији морају бити превазиђене вером у народно, црквено и државно јединство. Дух општенационалног сабирања као главна одлика политичке активности Српске деснице јесте прави пример часног и одговорног понашања искрених српских националиста и родољуба који би сви требали да следе и уважавају. Предавање је често прекидано салвама аплауза. Догађај је завршен након сат и по помног слушања са извођењем гусларске песме о славном српском јунаштву.

 

Оставите Коментар