Председник Русије Владимир Путин оценио је данас, током састанка о решавању последица поплава и пожара у бројним руским регионима, да су тренутне размере природних катастрофа у неким деловима земље до сада незабележене.

  • Пре свега, размотрићемо ситуацију са пожарима у Јакутији, а такође и око поплављених насељених подручја Kрима и Kраснодарске области – рекао је на почетку састанка руски председник, преноси ТАС С.

Он је нагласио да све указује да су размере природних катастрофа у земљи апсолутно без преседана и као пример навео да су на југу забележене месечне падавине у року од неколико сати, док су у Сибиру, на Далеком истоку, еколошки, климатски и атмосферски услови такви да се пожари брзо шире усред суше и удара ветра.

Руске власти су данас потврдиле да је због поплава, проузрокованих обилним кишама, на југу Русије евакуисано више од 1.500 људи.

Метеоролози прогнозирају наставак обилних падавина на југу Русије, а из локалног Центра за ванредне ситуације је саопштено да је због поплава прекинут саобраћај на аутопуту који повезује црноморски лучки град Новоросијск са луком Kерч у Азовском мору.

Оставите Коментар