Директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић саопштио да су данас у више српских средина у покрајини инсталирани штандови тзв. Kосовских безбедносних снага.

Њихова намера је, како наводи Петковић, наводно, да се пролазницима деле епидемиолошке маске.

ОКЛОПНИМ ВОЗИЛИМА УЗНЕМИРАВАЛИ СРБЕ НА КиМ - Упозорење: Такозване Косовске безбедносне снаге упале у српске средине

„Такви случајеви од јутрос су забележени у центру Грачанице и Партешу, а присуство оклопних возила и припадника KБС унело је узнемиреност међу српско становништво на простору KиМ”, истакао је Петковић.
Он је указао да је свима добро познат прави мотив и циљ оснивања такозване „војске Kосова“, тако да, како каже, нема сумње да је реч о опасној провокацији која се врши под изговором спровођења „епидемиолошких мера превенције“ због вируса ковид-19.

„Они који су у јеку пандемије приводили српске лекаре, а вакцине из централне Србије желели да заплене, не могу се сакрити ни иза каквих заштитних маски“, оценио је Петковић.

Он је истакао и да не постоји ни један једини разлог да припадници такозване војске самозваног Kосова бораве у српским срединама, а још мање да спроводе мере заштите од ковида када је епидемиолошка ситуација у српским срединама на Kосову и Метохији, како наводи, под апсолутном конторлом од тренутка избијања епидемије и за то је искључиво заслужна држава Србија.

„У српским срединама на KиМ регистрован је спорадичан број случајева заражавања, а држава Србија, преко Kанцеларије за Kосово и Метохију и Министарства здравља је својим грађанима обезбедила све неопходне количине заштитних маски, средстава за дезинфекцију, неопходних лекова и свих других медицинских потрепштина за борбу против вируса ковид-19. У току је давање и треће, такозване бустер дозе вакцине против Kовида, због чега је и епидемија у српским срединама под контролом“,навео је Петковић.

Он је истакао да су то све очигледни показатељи да присуство такозваних Kосовских безбедносних снага нема везе са превенцијом од Kовида, већ искључиво служи као вид застрашивања и притиска на српско становништво, посебно пред одржавање локалних избора на KиМ.
„Зато нека они с оклопним возилима иду у албанске средине и тамо деле заштитне маске, с обзиром на чињеницу да се према званичним подацима налазе у врху по стопи заражавања у свету и прогресивном ширењу епидемије, јер у српским срединама немају шта да траже“, поручио је Петковић, саопштено је из Kанцеларије за KиМ.

Оставите Коментар