Да опаност по председника Републике Србије, Александра Вучића, његову породицу и блиске сараднике још увек није прошла, доказ је чињеница да поједине структуре покушавају да изврше државни удар преко намештене афере Јовањица.

Иако већина грађана мисли да је опасност прошла јер је ухапшен господин Вељко Беливук и његова екипа којима се на терет ставља извршење најтежих кривична дела, то уопште није тако. Опасност је присутна јер још увек постоје људи у структурама власти, институција и опозиције који су на слободи. Мафија је опасна хоботница која своје пипке има на свим местима.

Тренутно на делу имамо једну веома опасну игру која је уперена не само против председника Александра Вучића, него и против целог уставног поретка Републике Србије. Ми не знамо ко је све део те мафијашке хоботнице нити желимо било кога да таргетирамо, нити желимо да улазимо у политику, али занима нас безбедност ове државе и као грађани окупљени око идеје безбедне Србије забринути смо због свега.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Наиме, телевизија Н1 је дана 30. марта 2021. емитовала емисију у којој је новинарка Јелена Зорић презентовала одређену преписку са компромитујућем садржајем а за коју је у емисији речено да је монтирана. Kако су навели, они су 16-ог октобра добили снимак преписке из апликације „разговор“ а у тој преписци се као један од актера појављује тужилац Саша Дрецун. Преписка која је емитована била је замагљена тако да није могао да се види саржај исте.
Трећег априла, и на мејл наше организације стигла је одређена преписка. Kако нам се грађани често обраћају са одређеним безбедносним проблемима, није нам било сумњиво што је неко нама послао преписку. Три дана касније, односно 06.04.2021. упутили смо допис телевизији Н1 за информације од јавног значаја, односно желели смо да упоредимо те преписке, јер није на нама али ни на телевизији Н1 да вршимо вештачење. Одговор смо добили тек 03.06.2021. године и то на нашу поновну иницијативу када смо послали мејл новом директору Игору Божићу, који нам је одмах одговорио да они немају обавезу да одговарају на захтеве и молбе те да новинари имају законско право и етичку обавезу да штите своје изворе.
Ми нисмо ни тражили да нам се открије извор, него да грађани пре свега буду упознати са преписком у којој су актери људи на високим позицијама у важним институцијама.

Ми не желимо да кријемо од грађана ништа, те ћемо јавно објавити оно што је пристигло нама на мејл. Искрени да будемо, није нам било свеједно када смо 17.05.2021. године на порталима наишли на текст под насловом „Шок преокрет у случају Хавана“ где се као главни актери помињу Дијана Хркаловић и тужилац Саша Дрецун. Ако пажљиво погледате преписку коју смо добили на наш мејл месец и нешто више пре поменутог текста, биће вам јасно зашто смо били донекле и уплашени.

1
2
4
3
5

Сада се управо дешава оно са почетка нашег саопштења, а то је покушај прављења оптужнице Јовањица 3 која за циљ има да на неки чудан начин повеже безбедносне структуре са председником Републике Србије, Александром Вучићем, те да се на тај начин дискредитује не само државни врх него и безбедносни сектор који активно учествују у борби против мафије. Ово се ради на више начина, од саслушавања у СУK-у до изношења информација из списа предмета који нису доступни јавности али и таргетирања одређених људи из безбедносног сектора којима се овим чином јасно ставља мета те се одају одређене позиције страним службама. Све ово ради се преко опозиционих функционера и опозиционих медија.

И нама су упућиване претње и трпимо нападе јер желимо истину и безбедну Србију те у јавним гостовањима често тражимо од државе и председника да иде до краја у борби са мафијом и да не сме да буде заштићених.

Живела Србија!!!

Стеван Ђокић,
председник ДБА

ИЗВОР: centarzabezbednost

Оставите Коментар