Изложена је и снајперска пушка Н. Никитина, и револвер М. И. Козомазова.

Војно-историјском музеју артиљеријског, инжењерског и сигналног корпуса биће отворена изложба „Операција Искра”. Изложба је посвећена 75-годишњици офанзиве која је завршила успешним пробијањем блокаде Лењинграда.

Већину експоната представљају фотографије из архиве музеја, које приказују како су изгледале етапе операције ослобађања града на Неви. На њима је приказано гранатирање немачких позиција од стране разарача „Искусан“ у јануару 1943. године, улице ослобођеног Шлиселбурга, сусрет бораца лењинградског и волхвског фронта у близини села Рабочево бр. 1, прослава посвећена пробоју блокаде, први улазак воза у град на путу Пољани-Шлиселбург на почетку фебруара1943. године.

Биће изложено и оружје којим су се борили заштитници Лењинграда, међу којима и снајперска пушка наредника Н. Никитина, и револвер командира митраљеске чете, хероја Совјетског Савеза М. И. Козомазова.

Како је саопштено, направљена је и одвојена изложба на којој је приказано ватрено оружје заплењено од заробљених војника Вермахта на пољима Лењинградског и Волховског фронта.

Извор: glasmoskve.rs