Драма почиње! И то каква? Kако је оно парламентарно грожђе кисело и високо, неко се досетио да би могли бар Београд да дохвате и опет зајашу!?

Kао некада, када су дугове низали као ђердане око врата Београђана, када су немилице трошили наше паре на масне провизије, за куповине трамваја, аутобуса и свега другога, што год им је било пало на памет!

Данас су се сетили, односно урадили некакво истраживање да је безмало половина Београђана против Вучића и СНС?! И, онако лаички и статистички су извели “ много паметан закјључак”: Kако је све готово и како само треба сачекати датум тих избора следеће године? Није него! Не липши тајкунски магарче до зелене траве…

На све то се надовезао и сам Вучић тврдећи како ће у Београду бити најжешћа изборна борба и како опозиција има веће шансе за победу него његова странка и његови коалициони партнери!?

Нико није хтео да ту изјаву тумачи као и могућу иронију, као алегорију наше збиље, лажну наду коју председник Вучић увек даје својим противницима пред било које наступајуће изборе… Па, и кад је побеђивао са највећом разликом ( било као председник или лидер странке) увек је пред изборе био опрезан и увек је противнику давао већу шансу него себи и својима…

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Али, ни ту није главни јадац нити поента ове моје приче! Проблем је много сложенији него што га виде кратковиди и посебно краткопаметни интересни српски опозиционари типа Ђиласа, Јеремића, Обрадовића и ко зна кога све још! Од једног дрвета они никада нису видели шуму, јер им памет никада није долазила из главе, него из лажних емоција, виртуелне стварности у којој безмало живе скоро пуну деценију, а да ништа нису научили или бар схватили?!

Драги интересни опозиционари, није проблем колико ће гласова освојити Вучићева странка у Београду, односно да ли ће опет имати убедљиву апсолутну већину?!

Проблем је шта ћете Ви, такви какви јесте освојити? И шта ћете Ви понудити Београду на изборима, да би их опет обрлатили, као ономад, па да их опет оставите гладне и жедне, “ слепе код очију”, на просјачком штапу?

Kолико овдашња актуелна интересна група може добити гласова на тим беогардским изборима, ако су већ сигурни да Вучић неће имати апсолутну већину? То што мисле да ће опет да преваре грађане, некаквим новим уједињеним ДОС-ом, као начином да опет запоседну власт ( градску касу), више неће гледати? Тога филма више нема чак ни у сценарију њихових финансијера и моћних тајкуна…

Оно што је из целе ове приче сушта реалност је чињеница да би било добро да коначно што више Београђана изађе на изборе!? Да она стална четвртина, која скоро никада не гласа – коначно гласа и призна себи, да Београд више није оно што је био?! Да је град у коме се може живети и радити, да је град који је повратио свој историјски идентитет и економску стабилност…Да се овдашњима може и даље веровати, јер сваки дан нас уверавају да раде у интересу свих грађана!

Они од раније, који би опет да раде исто – одавно су све Београђане уверили да раде само за личне интересе и потребе својих донатора и мецена…

Па, онда нека Београд изабере којим ће путем! Напред или деценију уназад…

П.Ј.

Оставите Коментар