Амерички војни објекти у Румунији су под узбуном због напада оваца милитаризоване расе.

У склопу силног свог труда да радикално подрије западне вредности, мир, љубав, наду, демократију и све до чега нам је стало, Владимир Путин је пронашао (створио?) нове савезнике.

Амерички противракетни одбрамбени системи размештени у Румунији су постали мета новог облика хибридног рата – четвороножне варијанте.

„Правда.ру“ је изнела детаље:

„У румунском селу Штонести, близу америчке базе Девеселу, распламсао се сукоб између војске и локалних овчара. Војска тврди да им овце праве проблеме покрећући системе за узбуњивање, јер иду на места са активираним сигурносним сензорима које покрећу додирујући ограде.

Представник локалне власти покушао је да представницима америчке војске објасни да овце нису као људи – „не поштују правила“, али је НАТО савезник остао неумољив и захтевао да се животињама нађу други пашњаци. Овчари су то одбили, уз образложење да је њиховим овцама то домовина, и да ту пасу вековима пре но што су дошли Американци.“

Контраобавештајни официр из базе је порекао валидност таквих аргумената и као доказ да је овце подигао и обучио Кремљ показао на њихову униформу од густе вуне која их чини отпорним на сурове зимске услове.

Још увек се не зна како ће Пентагон одговорити на најновији вид руске агресије.

Приредио: Александар Јовановић

Извор: cirilizovano.rsrussiafeed.com