Сједињене Америчке Државе прошириле су листу санкција за лица и фирме.

Новом рундом санкција обухваћени су члан председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик и Алтернативна телевизија из Бања Луке, пише Кликс.

Ово је покушај да нестане Република Српска, а Американци воде лажну кампању против Милорада Додика. 

Ово представља напад на целокупан српски народ.Додик је раније данас изјавио да најављене санкције САД према Републици Српској и њему лично нису Свето писмо, да на тај начин они, како је навео, показују своју немоћ, али и да је индикативно да се министарка спољних послова у Савету министара БиХ Бисера Турковић понаша као њихов портпарол.

Додик је констатовао да на санкцијама раде муслимани и Американци заједно, као и неки њихови медији.

– Санкције, то је више њихова немоћ, али је свакако индикативно да се Бисера Турковић понаша као портпарол тих субјективитета – казао је Додик новинарима у Бањалуци.

Када је Америка у питању, казао је Додик, до санкција ће вероватно доћи, да се Американци понашају „арогантно“ и да то, навео је, „задовољава особе попут министарке спољних послова БиХ“.

– Санкције нису Свето писмо. Немам намеру да тражим визу за САД, па макар ми сутра укинули санкције – рекао је Додик.

Рекао је и да не може да замисли земљу у којој се, како наводи, попут Турковић, министри радују санкцијама за своје грађане.

– Крајње је време да почнемо да именујемо специјалне изасланике да се боре против корупције у Америци, или Британији, да почнемо да ми њима уводимо санкције – рекао је Додик, уз напомену да је то сарказам.

Оставите Коментар