Председник Владе Мађарске Виктор Орбан захвалио је српском члану Председништва БиХ Милораду Додику на честитки коју му је упутио поводом његовог именовања за премијера, поручивши да Република Српска и у наредним годинама може рачунати на његово пријатељство и подршку.

Орбан је истакао да су заједничка домовина Европа и у њој Мађарска закорачиле у деценију изазова и у еру пуну опасности.

– Грађани Мађарске су 3. априла јасно подржали безбедну, слободну и јаку Мађарску која са поносом чува своју културу и верске традиције. Влада Мађарске ће на основу тог поверења и даље бити на снази конструктивног мира. Сачуваћемо наше досадашње резултате, односно учинићемо све у интересу обнове Европе утемељене на хришћанској цивилизацији и на сувереним нацијама – истакао је Орбан.

Он је навео да га радује што српски и мађарски народ дијеле све те вриједности.

– Желео бих да вас уверим, господине председниче, да Република Српска и у наредним годинама може рачунати на наше пријатељство и подршку. У обављању ваше одговорне дужности, желим вам добро здравље и нове успехе – поручио је Орбан у писму Додику.

Оставите Коментар