Заменик градоначелника Београда Горан Весић позвао је данас главног и одговорног уредника ТВ Н1 Југослава Ћосића да прекине мобинг над запосленима у тој медијској кући и да престане да истражује ко му је од запослених дао мејл којим је давао упутства како да ова телевизија води хајку против њега и Скупштине града.

  • Од јуче поподне Ћосић мобингује запослене у Н1 и спроводи своју истрагу не би ли открио ко ми је од запослених дао копију мејла у коме даје упутства како да се води хајка против мене и Скупштине града Београда. Позивам га да прекине са тим јер никада неће сазнати ко ми је доставио његов скандалозни мејл, нити ћу ја икада открити име те особе која као и многи запослени у овој телевизији не може више да трпи Ћосићев терор и мобинг. Некима од њих прети да ће морати да иду на полиграф у оквиру пријаве коју је поднео – рекао је Весић за Тањуг.

  • Ћосић је синоћ признао да је скандалозни мејл у коме даје упутства како да се води хајка његов. То је веома важно јер сада знамо како се организују кампање на овој телевизији. Упутства која је проследио новинарима нису Ћосићева већ су добијена од власника ове телевизије Драгана Шолака који се на овај начин противзаконито меша у уређивачку политику баш како је у свом извештају написао Џејмс Хардинг и због чега је Брент Садлер напустио ову телевизују. О овоме ћу лично обавестити стране сувласнике ове телевизије са све доказима како се фабрикују афере и воде приватне кампање – рекао је Весић.

Он је најавио да ће од Удружења новинара Србије тражити да стане у заштиту новинара Н1 којима није омогућено да слободно раде већ су инструмент за вођење политичких и пословних обрачуна сувласника телевизије Драгана Шолака.

  • Удружења новинара треба да стану у заштиту угрожених новинара који су као новинар Н1 Миодраг Совиљ принуђени да са папира читају питања која им пишу Шолак и Ћосић, а која су у функцији оставаривања њихових личних, пословних и политичких интереса а објективног информисања грађана – рекао је Весић.

Он је на крају поручио да му не пада напамет да оспорава било ком приватном медију да има право на политички став, али да су Шолак и Ћосић телевизују Н1 ставили потпуно у функцију остварења личних и пословних интереса.

  • Могу чак да разумем и Ћосићеву личну мржњу коју гаји према мени а која постоји од раније, али нема право да злоупотребљава телевизију коју води за личне обрачуне – закључио је Весић.

Оставите Коментар