Током ових дана које је обележило ванредно стање због Kороне, на Kосову и Метохији су се десиле одређене ствари које могу да додатно отежавају коегзистенцију Срба и Албанаца у том региону – упозорава посланица.

Прошле недеља Шкељзен Гаши саветник сада бившег премијера Kуртија, је признао злочине УЧK, а затим су уследили напади на српске домове у енклавама, запаљене су куће и штале на имањима у енклавама.

Посланица ЕУ парламента Силвија Сардоне се огласила саопштењем за медије, по питању међу-етничког насиља „Била сам на Kосову у октобру као изасланик ЕУ како би надгледала изборе, након што је бивши премијер Харадинај поднео оставку, јер је оптужен пред међународним судом за злочине УЧK“.

„Видела сам проблеме и да тамо нема пуно обзира за права етничких и верских мањина. Изразила сам и своје сумње о владавини људских права на Kосову“.

+++ L’ON. Silvia Sardone sui recenti fatti accaduti in Kosovo e Metochia ai danni delle minoranze +++In queste…

Gepostet von Una voce nel silenzio am Freitag, 1. Mai 2020

Због тога као чланица парламента захтевам да ЕУ и владе Италије да изразе своју забринутост влади Kосова, због напада на српско-хиршћанску мањину и да наложе KФОР-у да заштити српска села која су сада поново постала нечија мета, као и да институције обезбеде да се покрене истрага како би се прекинуло са етничким и верским предрасудама према Србима.

Силвија Сандоре је посланице из странке Лига чији је лидер Матео Салвини, која се залаже за повратак суверенитета, а противи се ауторитарној централизацији Европске уније. Ради се о анти-мигрантској странци. Лига је по рејтингу тренутно најпопуларнија странка у Италији.

Advertisements
--

1 KОМЕНТАР

  1. A kako ja za tu vest da se pale kuce srbima na kosovu prvi put sad cujem? A svaki dan po par sati sam na svim najcvecim portalima. Kako to da niko sem vas nije do sad objavio takve vesti?

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here