На друштвеним мрежама у Француској појавио се снимак напада мигранта из Африке који прети и садистички шамара младу жену која је Францускиња.

Французи, све чешће своје проблеме са мигрантским насиљем објављују путем Фејсбука, имајући у виду цензуру и ауто-цензуру медијских кућа на насиља над европском популацијом.

Шокантан видео снимак на коме најмање тројица миграната окружују жену док јој један прети и крвнички удара шамаре, виделе су стотине хиљада људи у Француској и широм Европе.

Млади мигрант са капуљачом на глави се уноси у лице плавокосој девојци, прети јој и након што му она одговара почиње да јој лупа шамаре. Поред насилника су најмање двојица његових пријатеља, један који стоји са кесом у руци и други који снима напад. Након првог шамара мигранти еуфорично вичу „Ууууу“.

У једном тренутку пролазница види шамарање на улаз у зграду и не жели да прође улицом, док јој мигрант показује руком да приђе. Девојка се након што је је видела из близа шта се дешава окренула назад.

На снимку који траје мање од минут мигрант је девојку ошамарио најмање 5 пута, док остали мигранти који су присутни насиљу нису урадили ништа како би прекинули мучење младе жене. Није познато шта се догодило након што се снимак завршио.

Француска про-ЕУ власт активно учествује у цензури вести и видео снимака којима се разоткрива овакав тип насиља, због про-мигрантских ставова власти у Француској и жеље евро-бирократа у Бриселу да се масовна миграција настави. Притом се користе нејасним појмом „говора мржње“.

Снимак је неколико пута обрисан са друштвених мрежа, али су га огорчени грађани поново постављали. Није познато да ли је напад мотивисан расном мржњом.