ЈУТРОС је оскрнављена Црква Вазнесења Господњег, која се налази поред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, наводи Ин4с

ОСКРНАВЉЕН ХРАМ СПЦ У ПОДГОРИЦИ: Срамни графит на зиду Цркве Вазнесења Господњег

На цркви су хулигани спрејем написали „СПЦ г*вна“

 Управа саборног храма Христовог васкрсења саопштила је да је старешина Драган Митровић о непримереним порукама исписаним на Цркви Вазнесења Господњег у Подгорици обавестио полицију која је обавила увиђај.

– Шокирани смо, просто не можемо да верујемо да постоји неко ко би испољио овакву мржњу према Српској православној цркви и према светињи Божјој – саопштено је на службеном Инстаграм профилу Управе храма.

Напомиње се да се овакав степен вандализма и скрнављења светиње први пут дешава, будући да овако нешто никада није исписано на Цркви Вазнесења Господњег коју су још подигли 1928. године припадници насеља подгоричког Момишићи у славу Бога и ради свог спасења и својих предака и потомака.

Поруке вандализма које одишу нетрпљивошћу и мржњом, као и крајњим непоштовањем светиње, како кажу, могу само дубоко да забрињавају.

Узимајући у обзир контекст написаног, уз разне медијске злоупотребе у дискурсу према Српској православној цркви које су присутне у јавности већ неко време, остаје да се закључи да је очигледно једном делу јавности намера да подстакне на нетрпељивост изазивајући дубље поделе у Црној Гори, самим тим и озбиљније сукобе и инциденте са несагледивим последицама у земљи у којој су нам јединство, мир, слога и љубав преко потребни и на коју Православна црква непрестано позива својом мисијом и деловањем, саопштила је Управа Храма.

Оставите Коментар