Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је откривању бисте мајору Војиславу Воји Танкосићу у насељу Танкосићево.

  • Из прошлости морамо да извлачимо и да учимо важне животне лекције, али нам она не сме бити препрека. И зато волим да чујем младе људе попут господина Рончевића, јер порука његовим генерацијама и јесте да морају да схвате ко су им биле деде и прадеде, и колико је важно да сачувају сећање на њих …
  • Ја волим да дођем у Танкосићево, јер се у њему на сваком кораку осећа и патина и слава прошлих времена. Вероватно нема мањег места, а са већом жељом да негују традицију и тај дух предака и након 70 – их година када су прикључени Кисачу. Потомци солунских добровољаца увек су чували сећање на њих, и нас опомињали како је важно да сачувамо сваки траг прошлости, да вратимо стари сјај објектима од културно – историјских здања. Мало је рећи да сам био поносан када смо прихватили иницијативу да се у Кисачу, на улазу у насеље Танкосићево, постави биста мајора Војислава Танкосића, изливена у бронзи.
  • Мајор Војислав Воја Танкосић, са својих тридесет пет година живота био би и данас инспирација писцима, сценаристима и режисерима. Његов живот био би тема новинских наслова, истраживања историчара. Јер како другачије описати тих тридесет пет година прожетим борбом за слободу Србије, већ речју – херој у бурним временима на прелазу из деветнаестог на двадесети век, учесник у значајним историјским дешавањима у Србији.
    Мајор Војислав Воја Танкосић не сме да буде заборављени херој!
  • Нама, генерацијама које су данас живе захваљујући подвизима и бесмртности јунака попут Воје Танкосића остаје да никада не дозволимо заборав, већ да на све начине и на сваком месту – а ово је једно од њих, негујемо сећање на човека који је за нас и наше потомке страдао, како би ми имали право на живот. Нека му је вечна слава, и хвала! – пише на Инстаграм налогу градоначелника Вучевића.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар