Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је да су Американци оставили у Авганистану много високо прецизног наоружања.

Он је у емисији „Соловјов лајв“ рекао да Министарство одбране спроводи анализу ризика и претњи у Авганистану.

„То су пре свега наркотици, као и велика количина наоружања, преносно високо прецизно наоружање – противтенковске навођене ракете и преносни противваздушни одбрамбени системи. Кажу да је у Украјину из Америке испоручено, више се не сећам, неколико десeтина система ‘џевелин’, онда их овде има више од сто. Нису испоручени, једноставно су прешли у друге руке “, рекао је руски министар.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Број плантажа мака повећао се 100 пута

Шојгу је, коментаришући ситуацију у вези с наркотицима у Авганистану, рекао да се за време боравка Американаца број плантажа мака повећао скоро 100 пута.

„О логистици за пребацивање свега тога по свету и Европи нећу да говорим јер свима је и тако јасно ко је одатле летео“, рекао је Шојгу и додао да на Авганистан отпада 93 одсто светске производње хероина.

Како је додао, Американци су се у Авганистану бавили сопственом безбедношћу и стварањем и наоружавањем војске коју сами Авганистанци сматрају колаборационистичком.

„А на другом месту бавили су се експлоатацијом руда“, додао је он.

Оставите Коментар