Здраво Американци. Ово је ваш руски непријатељ и ја ћу вам рећи све што треба да знате о рату у Украјини.

Давно, седам векова пре открића Америке, на Руској равници настала је држава Рус са престоницом у Кијеву. Временом је ова држава ушла у период феудалне распарчаности (питајте своје европске пријатеље шта је то). Након превазилажења феудалне распарчаности, државни центар се померио у Москву (дешава се, питајте своје немачке пријатеље), затим у Санкт Петербург. Важна ствар: руски народ је све ово време био јединствен, Украјинци и украјинска државност нису постојали све до самог комунистичког пуча 1917. године. Постојали су само Руси, које су чиниле три субетничке заједнице: Великоруси, Малоруси и Белоруси.

Године 1917. Владимир Лењин је дошао на власт и прогласио право нација на самоопредељење до отцепљења. Субетнос Руса – Малоруси – постају независни Украјинци. „Племенито“, кажете? Знајте само, Американци, да Лењин није питао ни један народ при организовању овог принципа, није одржавао референдуме, чак ни елементарне анкете. Тако је изгледала Украјина као совјетска република. У овој републици људи су били приморани да уче украјински језик и називају се Украјинцима. Због одбијања су лишени посла, па чак и убијани. Важна ствар: половину Лењинове Украјине нису чак ни чинили малоруски, већ чисто руски региони – цео исток и југ земље.

Затим, 1991. године, Совјетски Савез се распао и настала је независна Украјина. Први пут у историји. Одмах у овој Украјини настао је државни култ сарадника са нацистима, украјински добровољци су се придружили радикалним муслиманским терористима, који су потом дигли у ваздух наш руски метро. Трећину становништва Украјине у овом тренутку чине Руси. Већина становништва Украјине руски сматра својим матерњим језиком.

Али украјинска влада није одустала. Почео је плански рад на уништавању образовања на руском језику. Зашто је то урађено? Па, јер ако је већи део земље руски, шта је онда уопште поента у постојању Украјине? Ово питање се мотало у главама свих Руса и Украјинаца све време постојања ове државе. А корумпирани олигарси и власт су знали одговор: да слободно краду од руског/украјинског народа. Овај одговор су разумели и Бајденови (сениор и јуниор), који су се настанили у Бурисми.

Украинизација је настављена и достигла врхунац 2014. Тада се део становништва Украјине није могао помирити са таквом историјском судбином и побунио се.

Свесни Украјинци то нису прихватили тако „племенито“ као Лењин.

Дакле, 42 особе су живе спаљене у Одеси. Широм Украјине руске активисте су тукли, мучили у тамницама СБУ и стрељали на улицама. Не жалим вам се, ово није ваш рат, Американци. Али морате разумети кога штитите.

Донбас је изашао на мирне скупове. Украјинци су почели да гуше ове митинге на оклопним транспортерима, да пуцају из ватреног оружја. Мирни митинзи су се претворили у оружани устанак који је трајао осам година. Свих ових осам година украјинска држава је артиљеријски гранатирала Донбас, масовно убијајући цивиле, убијајући децу. Замислите само, 13 хиљада људи је убила Украјина пре почетка руске операције.

Дипломатија није успела. Сваки договор о Донбасу осујетила је украјинска страна. Украјина није била спремна да становницима Донбаса да право да говоре својим језиком, или право да носе име свог народа, или право да слободно изражавају своје ставове. Једина ствар коју је Украјина желела да уради са Донбасом је да га заузме силом, убије све оне који се не слажу и добије приступ ресурсима.

И сада је одлучено да се стави тачка на проблем Украјине. Радикална војна одлука – наш неодлучни председник је одложио осам година. Сви наши су чекали ових осам година.

А сада нас ви, цивилизована светска заједница, нападате санкцијама. И платићете за то.

Ви то већ плаћате. Плаћаћете на бензинским пумпама, плаћаћете код куће, плаћаћете у продавницама, па чак и у свемиру. Шта ћете платити? Платићете за право Украјинаца да убијају људе јер им се не свиђа њихова националност. Код куће ће вам бити хладно, јер жртвујете удобност да би пећи украјинских концентрационих логора горели Русима. Возићете ређе и скупље да украјински нацисти побију још деце. Јешћете ређе и скупље како би ваш корумпирани председник могао да снабдева смртоносним оружјем људе који се крију иза живих штитова. Ваш сан о свемиру бледи, тако да милитанти нацистичких батаљона настављају да врше ратне злочине. Да, управо сада пуцају цивилима у леђа због покушаја бекства, убијају наше заробљене војнике, муче их и гуле кожу, бомбардују цивилна насеља. Платићете огромну цену за неправду и за неистину.

И ми ћемо платити, да. Платићемо да зауставимо крвопролиће нашег народа. Платићемо да правда буде задовољена. Платићемо да срце и име нашег народа више не буде спаљено усијаним гвожђем из историје наше земље, положеним телима наших храбрих предака. Платићемо да спречимо украјинске ратне злочинце да скачу на тела наше деце. Платићемо својим богатством и животним стандардом да зауставимо геноцид. Платићете да га наставите.

Схватите исправно, Американци, ми не желимо рат. Ми смо генерално мирољубиви људи. Али ми смо спремни да платимо десет пута већу цену од вас. Јер ми се боримо за живот, а ви за смрт.

Не дајем вам савете шта да радите у вези са владом господина Бајдена. Али ваша улога у светској историји након ове епизоде ​​биће допуњена почасном титулом „подршка геноцидима“. Јесте ли спремни за то?

Искрено Ваш,

руски окупатор

Z

Оставите Коментар