Председнику синдиката Слога и коалиционом партнеру и пријатељу Драгана Ђиласа Жељку Веселиновићу ништа није свето!

Фото: republika.rs
Фото: republika.rs

Вест о подизању споменика патријарху Павлу злоупотребио је за обрачун са актуелном влашћу и све назвао „комплетним идиотима“.

– Градска власт у Београду одлучила да споменик патријарху Павлу постави поред трамвајске станице уз образложење да је волео да разгледа Београд возећи се трамвајем. Стварно су комплетни идиоти – написао је Веселиновић на Твитеру.

Обележје поглавару СПЦ биће откривено 15. новембра, на дан његовог упокојења, а план је да споменик буде смештен на зеленој површини између новоуређеног дела платоа и трамвајске станице код Ташмајданског парка, односно испред Цркве Светог Марка, а коштаће 50.000 евра из донације.

Председник београдске скупштине Никола Никодијевић за Српски телеграф оцењује срамном овакву изјаву.

– Постоје неке ствари у животу које надилазе странчарење и политикантсво, а то је, у овом случају, један од највољенијих српских патријарха господин Павле. Срамота је и неприкладно њега стављати у контекст дневне политике и злоупотребљавати га. Оваквим поступцима показују да немају никакву политику и идеологију и да ће остати и без оно мало гласача што их имају – наводи Никодијевић.

С друге стране, аналитичар Драгомир Анђелковић напомиње да Ђилас и екипа свакако немају подршку међу људима којима је стало до Србије и наше традиције, тако да неће ни имати штете од тога:

– Подсетићу вас да за њих не гласају људи којима је стало до српског идентитета и наслеђа, а такве изјаве много говоре о њима. То је напросто омаловажавање ако неко може тако да прича о патријарху Павлу, за ког постоји консензус да је био крајње позитивна особа. Ти људи немају апсолутно никакав осећај за било какве вредности.

Извор: srbijadanas.com