Чланица парламента лажне државе Косова Фљора Бровина данас је изнела неосноване и стравичне оптужбе кад је показала фотографију за коју тврди да се на њој виде српски војници како силују једну Албанку током рата на Косову и Метохији.

Србија Данас је претрагом спорних фотографија на Гуглу открила да се ради о фотографијама које се налазе на страним п*рно сајтовима на којима пише да се ради о силовањима у Ираку.

Очигледно се ради о сајту који има садржај који приказује бруталне сцене и силовања, а на основу слика може се закључити да се ради о професионалним глумцима, који на униформама немају никакве ознаке, што није био случај са српксим војницима на Косову и Метохији у спорном периоду.

Ко је Фљора Бровина?

Фљора Бровина (1949.) је албанска песникиња, педијатар и активиста за женска права. Рођена је у Србици на Косову и Метохији, а одрасла је у Приштини. Факултет завршава у Загребу, где је специјализовала педијатрију.

Након што се вратила на Косово неко је време радила као новинар у дневним новинама на албанском језику Рилиндја.

  1. године Бровину је ухапсила српска војска и била у затвору у Пожаревцу. Дана 9. децембра 1999. осуђена је на 12 година затвора због терористичких активности.
  • Инспектори МУП-а према мени су били коректни, јер су видели да сам болесна – рекла је тада Фљора Бровина.

У изјави датој истразним органима која је процитана у судници, она је признала да је била „министар здравља у (такозавној) влади Бујара Букосија, да је неколико пута одлазила у подруцје Дренице, да је обисла болницу у Гладном селу у коме се лецило десетак припадника Ослободилацке војске Косова, као и да су припадници ОВК долазили у просторије њеног удрузења и одрзавали састанке“.

Провела је годину и по дана у српским затворима, пре него је пуштена од стране режима Зорана Ђинђића и ДОС-а као резултат међународног притиска.

Након што је тзв. Косово противзаконито и једнострано прогласило независност, Бровина се кандидовала се за председника тзв. Косова на листи Демократске странке Косова (ПДК), што је било изненађење, уместо лидера странке Хашима Тачија.

Од тада она је члан Скупштине Косова у свим сазивима.

Оставите Коментар