Иранска пропаганда ради пуном паром уочи обележавања годишњице америчког атентата на лидера иранских снага „Кудс“ Касема Солејманија који се догодио у Багдаду 3. јануара 2020. године.

Дан пре прве годишњице атентата на команданта снага „Кудс“, генерал-мајора Касема Солејманија, Иран је објавио видео снимак на којем се види како њихове снаге нападају америчку базу.

Видео је назван „Велика освета“, што се поклапа са годишњицом Солејманијевог убиства од стране америчких оружаних снага 3. јануара 2020. године.

Видео започиње са неколико пројектила који су кренули према америчкој бази у непознатом подручју, док се види како се неколико птица напада тамошње америчке снаге.

На овом симулираном видео снимку који је подељен 2. јануара 2021. године, птице су напале америчке снаге док се дим ширио из неколико делова базе.

САД још нису одговориле на ову видео анимацију за коју је речено да је подељена на неколико платформи друштвених медија, укључујући бројне иранске канале Телеграма.

Током последњих месец дана, САД и Иран су међусобно разменили низ претњи и упозорења, при чему су обе државе једна другу оптуживале за све веће напетости у региону Персијског залива.

Раније ове недеље, САД су распоредиле своје бомбардере Б-52 у Персијски залив, што је, како се извештава, било снажно одвраћање и порука Ирану о томе да се суздржи од напада на било које америчке снаге у региону.

Оставите Коментар