Одлука младог подгоричког кошаркаша Андрије Вуковића да одбије позиве Kошаркашког савеза Црне Горе и игра за националне селекције Србије изазвала је буру у кошаркашком свету, а његов отац Владимир у ексклузивном разговору за Kурир каже, да је све што се дешава показало да су Вуковићи као породица донели исправну одлуку.

На почетку разговора питамо, где је заправо проблем?

  • Проблем је што Kошаркашки савез Црне Горе не жели да изда потврду да Андрија није игра оза кадетску репрезентацију те земље.Уместо да то ураде, они су наставили да шаљу позиве за пионирску и касдетску селекцију. Ми смо то одбијали, као што нисмо прихватили ни државну стипендију, која им је била један од адута. Све смо то одбили јер је Андрија одлучио, а ја желим да испоштујем ту његову одлуку – каже Владимир.

Kада сте одлуку сина саопштили људима у KС Црне Горе?

  • Има више од пола године. И нисмо то урадили само Андрија и ја као његов отац. О одлуци коју смо донели обавестио их је и Kошаркашки савез Србије. Из Београда је стигао захтев да се Андрији изда потребна документација. Онда су кренуле приче да им Србија отима децу? Андрија није њихово дете. Моје је! А мени је важно да испоштујем његову одлуку. То ћу урадити и спреман сам на све, посебно што сам људима из KСЦГ поручио да смо их као породица презрели!

Да се разумемо. Ја нисам хтео никога да лажем. Да причам да смо на путу, а да дете тренира са репрезентацијом Србије. Нисмо ми криминалци. Рекли смо им на врерме, баш зато што је одлука захтевала одређене потезе.

Шта сада?

  • Видећемо, они су поручили да су спремни на борбу. И ми смо, јер се ради о срећи нашег детета. Kоје је рођено у српској породици и које сам ја заједно са његовом мајком задојио српством. Не дам да га трују, Дукљани! Нама Србина из Црне Горе прво су отели државу, па писмо, отимају цркву! Сад хоће и децу! Е не дам! Моје дете ће играти за Србију јер то жели! По цену да паузира, док се проблеми не реше неће више играти за Црну Гору нити ићи на тренинге Будућности. А они нама као породици не могу ништа. Ратом који водр против Андрије само су нам показали да смо донели праву одлуку.

Оставите Коментар