Иако владајућа црногорска Демократска партија социјалиста (ДПС) третира Требиње, односно његове мештане црногорске националности који поседују документа Црне Горе, као један од сигурних извора својих гласова, изгледа да се ситуација по том питању уочи избора 30. августа у великој мери променила.

Наиме, како сазнајемо из извора блиских врху ДПС, бројни бирачи из Требиња су владајућој црногорској партији отказали послушност, револтирани усвајањем накарадног тзв. Закона о слободи вероисповести и покушајима ДПС да на тај начин отме вековне светиње Српске православне цркве (СПЦ).

Пошто се са приближавањем избора суочавају са многобројним проблемима, од којих је свакако један од највећих појава масовног враћања партијских књижица, о чему смо већ извештавали, челници ДПС су, свесни тога да ће им на изборима бити неопходан сваки глас, одлучили да у Требиње пошаљу искусне страначке оперативце, како би гласаче ДПС на овом подручју убедили да ипак изађу на изборе. Међутим, Црногорци из Требиња, познати по својој привржености српској Цркви и традицији, одбијају да то учине, због чега није искључено чак ни избијање физичких сукоба са оперативцима ДПС.

Kао што се да видети, проблема за ДПС је све више и више, а избори се неумитно приближавају. За сада се чини да ће, када је владајућа црногорска странка у питању, ови проблеми кулминирати баш на дан избора

Оставите Коментар