Постоје озбиљне сумње да су последње претње Србији прекрајањем граница и стварањем “велике Албаније” “скуване” у политичкој кухињи Анкаре и спроведене под диригентском палицом турских обавештајних служби.

Ове шокантне информације, до којих су дошле српске безбедносне структуре, још једном су оголиле скривене аспирације Турске да од дела територије Балкана створи своје јако упориште – пишу “Вечерње новости”.

Према оперативним подацима српских служби, офанзивни наступ турских обавештајних служби иде преко Приштине и то кроз две кључне полуге – једна је турска инвестициона Агенција за сарадњу и координацију програма у Србији /ТИКА/, која делује у Рашкој и на југу Србије.

Друга полуга деловања су, како се наводи, интензивни састанци турских безбедњака са албанским лидерима у Прешеву и Бујановцу, али и на Косову и Метохији.

Све ове операције се, истиче лист, одвијају преко турског обавештајног пункта у Приштини, како би њихов субверзивни рад остао што даље од очију српских безбедносних служби.

Премијер Србије Александар Вучић јуче је изјавио да су изјаве албанских политичара са Косова и Метохије, као и Албанаца са југа Србије о стварању “велике Албаније”, добро координисане и да је у ту акцију умешана једна страна служба.

Извор: Ало