Постоје озбиљне сумње да су последње претње Србији прекрајањем граница и стварањем “велике Албаније” “скуване” у политичкој кухињи Анкаре и спроведене под диригентском палицом турских обавештајних служби.
ОТКРИЋЕ СРПСКИХ БЕЗБЕДЊАКА Турске службе праве “велику Албанију”! 1
Ове шокантне информације, до којих су дошле српске безбедносне структуре, још једном су оголиле скривене аспирације Турске да од дела територије Балкана створи своје јако упориште – пишу “Вечерње новости”.

Према оперативним подацима српских служби, офанзивни наступ турских обавештајних служби иде преко Приштине и то кроз две кључне полуге – једна је турска инвестициона Агенција за сарадњу и координацију програма у Србији /ТИКА/, која делује у Рашкој и на југу Србије.

Друга полуга деловања су, како се наводи, интензивни састанци турских безбедњака са албанским лидерима у Прешеву и Бујановцу, али и на Косову и Метохији.

Све ове операције се, истиче лист, одвијају преко турског обавештајног пункта у Приштини, како би њихов субверзивни рад остао што даље од очију српских безбедносних служби.

Премијер Србије Александар Вучић јуче је изјавио да су изјаве албанских политичара са Косова и Метохије, као и Албанаца са југа Србије о стварању “велике Албаније”, добро координисане и да је у ту акцију умешана једна страна служба.

Извор: Ало

loading...