МИНСК – Јевгениј Пригожин, шеф Вагнера, након покушаја „оружане побуне“ у Русији, стациониран је у Белорусији у складу са договором између Александра Лукашенка и Владимира Путина.

Много се спекулисало да ли је присуство Пригожина и Вагнера у Белорусији био и тајни крајњи циљ “оружане побуне”, и да ли следи напад Вагнера на Кијев са територије Белорусије, што се мора признати само по себи би било сувисло и такве пројекције су недоречене и промашене по много чему, али сада је откривено шта ће заправо бити нови задатак Пригожина и Вагнероваца у Белорусији.

Наиме, они ће радити на заштити нуклеарног тактичког наоружања које би требало почетком јула да буде распоређено на територији Белорусије.

Подсећамо, постоји договор Русије и Белорусије да руско нуклеарно оружје буде распоређено на територији Белорусије, а руски председник Владимир Путин је рекао раније да би то требало да се деси почетком јула.

Александар Лукашенко, први човек Белорусије, саопштио је медијима да ће највероватније Вагнер бити ангажован на заштити и чувању овог нуклеарног наоружања.

Оставите Коментар