Сједињене Америчке Државе добиле су одговор од Русије на писмо које су пре три недеље упутили Kремљу, потврдио је званичник Стејт Департмента и рекао да је одговор предат амбасадору САД у Москви.

Министарство спољних послова Русије објавило је да је предало писмо амбасадору.

– Данас, 17. фебруара, амерички амбасадор Џон Саливен, позван је у Министарство спољних послова Русије и предато му је писмо у ком се износи реакција на претходно добијен одговор САД о руском нацрту уговора између Руске Федерације и Сједињених Америчких Држава о безбедносним гаранцијама – наводи се у саопштењу руског Министарства.

Министарство је у документу посебно нагласило неприхватљивост захтева за повлачењем руских трупа из одређених подручја земље. Министарство је истакло да је Русија забринута због растуће војне активности Сједињених Држава и НАТО-а директно у близини руских граница, „док се наше ‘црвене линије’ и суштински безбедносни интереси, као и суверено право Русије да их штити, и даље игноришу“.

– Ултиматуми да се трупе повуку са одређених подручја на руским територијама, праћени претњама о оштријим санкцијама, су неприхватљиви и подривају изгледе за постизање стварних споразума – наводи се у одговору.

Оставите Коментар