Током ходања, Путин увек држи десну руку поред тела, правећи минималне покрете са њом, и за то постоји добар разлог.

Председник и премијер Русије, Владимир Путин и Дмитриј Медведев свакодневно су под лупом већине светских медија. Њихове изјаве, посете страним земљама, реакције на различите догађаје у свету, аналитичари редовно анализирају и проучавају.

Тако се у британским медијима појавио текст који анализира чак и начин ходања ова два лидера. Британски телеграф пише да је Путинов специфичан корак заправо научен током његове каријере у KГБ-у.

Питање је да Путин увек иде десном руком поред тела док иде. У покрету, десна рука се благо помера и скоро увек лежи поред тела. Наравно, постоји јасан разлог за овакав начин ходања. Десна рука се не помера толико да може доћи до оружја у сваком тренутку.

Осим Путина, премијер Медведев је прихватио овај начин ходања, иако није проводио обуку у обавештајним или војним службама. Осим њега, и други високи званичници се крећу на исти начин, а како наводи британски лист, они имају „револверски корак“ да би опонашали председника.

Иначе, холандски професор неурологије Бастиан Блоем, након анализе председниковог корака, рекао је да можда Путин пати од Паркинсонове болести.