Аналитичар Дејан Милетић сматра да је на основу до сада доступних изборних резултата у САД нови мандат актуелног председника Доналда Трампа сигуран, и због тога оне које виде супротно пита где је та Бајденова победа коју су анкете и анализе прогнозирале.

Ситуација је, како каже тренутно „занимљива“ када је реч о бројању гласова и резултатима.

  • Шест дрзава није прогласило резултате. У једној – Невади је са два одсто водио Бајден, а у Висконсину се све ођедном окренуло и пар хиљада гласова је више за Бајдена. Трамп у свим осталим државама води од почетка, и ако се тако настави, па чак и да Бајдену припадне Висконсин победа Трампа биће убедљива – наводи Милетић.

Kако каже, није јасно зашто је и у Пенсилванији прекинуто бројање гласова и то после 12 одсто разлике у гласовима и када је 64 одсто бирача било за Трампа.

  • То је тешко за разумети. Тај тренд неизоставно показује да је победа Трампа сигурна, то је 20 гласова електора, што врши прекорет на листи који гледамо и показује да Бајден води – рекао је Милетић.

По његовим речима, све те нејасноће и пролонгирање крајњих резултата уноси додатни немир и ствара тензију, незивесност, што це онемогућавати извршну власт да држи закон и ред у земљи и додатно слабити земљу.

Неизвесно је, каже, како ће све то бити разјашњено.

Kод Трампа, додаје, постоји објективни оптимизам а и да дође и до тих неправилности – покушаја опструкције избора,Уставни суд ће донети одлуку, а ту је шест према три за републиканце и правда ће, сматра Милетић, бити задовољена.

Према његовој оцени тај графички приказ који стоји сатима и показује да је Бајден са 238 освојених електорских гласова ближи циљу – 270, од Трампа који их има 213, направљен је како би мислили да је Бајден победио.

Разлика у само једној држави чији гласови нису објављени је 20 елкторских гласова што аутоматски мења ствар – није 238 213, већ 233, каже Милетић и додаје да је управо та нетранспарентност „ругло избора“.

  • За све који прате изборе тешко је да виде шта се дешава, то кажу и њихови аналитичцари згранути да је неко радио истраживање и да се поновило исто као пре четири године, то није случајно. Види се да постоији тенденција да се дезавуише воља народа – рекао је Милетић.
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here