Непосредно пред организацију литија у свим градовима Црне Горе у организацији Српске православне цркве, односно МЦП, у згради АНБ-а, у касним вечерњим часовима, мало пре поноћи одржан је састанак свих шефова оперативних тимова АНБ-а на челу са шефом те службе Дејаном Перуничићем, саопштио је адвокат Далибор Каварић.

„Убрзо су се састанку придружили Мило Ђукановић и његов друг Беба Поповић, те Зоран Лазовић и Душко Голубовић. Састанак је трајао до 3:15 минута после поноћи, написао је Каварић на свом ФБ профилу.

На састанку је, каже авокат Kаварић, договорено и наређено следеће:

1.Формирати оперативне тимове са најискуснијим агентима АНБ-а, укључујући и оне који су у пензији.

2. Разрадити комплетну стратегију од стране планера АНБ за борбу против СПЦ односно МЦП-а, која подразумијева:

2.1. Константно (24 сата) праћење црквених великодостојника, комплетног свештенства и њима блиских лица у Црној Гори, који раде у СПЦ односно МЦП.

2.2. Отварање персоналних досијеа, поред постојећих за иста лица,

2.3 Примијенити сву постојећу расположиву технику од управе за материјално техничку подршку АНБ-а, МУП-а, и Управе полиције, укључујући: намјенска возила, посебне системе комуникације, специјалне термовизијске камере, спец. дронове, наоружање и опрему, координацију са припадницима криминалних група и њихову борбену готовост за акције заједно са припадницима регуларних војно, полицијско безбједоносних формација

2.4. Преко партијских органа ДПС-а, подстаћи екстремне групе и појединце који би у изборној ноћи и након ње, физички напали и протјерали свештенство, монаштво и силом заузели манастире и цркве, и друге непокретности, те
укључивање доушника разних профила, са задатком инфилтрирања и компромитовања, посебно монашког братства и сестринства СПЦ у Црној Гори.

2.5. Одредити тимове АНБ-а за посебне субверзивне активности против СПЦ.

Циљ свих активности:

1. Потпуни слом, прогон, уништење и брисање СПЦ на територији Црне Горе

2. Преузимање свих објеката и храмова СПЦ, подјела црквене земље заслужним појединцима, финансијерима, активистима ДПС-а и бизнисменима, из окружења Мила Ђукановића

3. Брутални прогон свештенства СПЦ, поготово оних кији су из Србије и Босне, а којима су истекле или истичу боравишне дозволе“, саопштио је Каварић.

Нарочиту улогу у овоме је, каже адвокат, преузела управа АНБ-а за дезинформисање, са задатком константног збуњивања, дезавуисања, изазивања панике, нереда и плашења верујућег народа и свих грађана који поштују СПЦ.

„За све наведене активности отворен је буџет из црних криминалних фондова АНБ-а, без лимита. Посебан задатак агентима који је наглашен, односи се на финансијско урушавање извора финансирања СПЦ. Све активности укључити у дневне извјештаје који се имају прослиједити и који су дневно достављани кабинету предсједника Мила Ђукановића, појаснио је Каварић.

Ова информација, каже он, потиче од лица која су била оперативно задужена за извршење овог криминалног плана, и која се сада сама, уз искрено кајање јављају, са жаљењем, што су пристали и спроводили, овај монструозни план.

Оставите Коментар