Недавни безумни одлазак пропалог ваљевског адвоката Чедомира Стојковића, познатијег као Чеда Подморница (агент БИА) у Амбасаду Пољске и преклињање за политички азил запрепастили су чак и добре познаваоце досадашњих политичких и медијских егзибиција овог трагикомичног пајаца.

Ипак, ова загонетка је убрзо добила решење и то тако што се нашој редакцији обратио Подморницин најбољи пријатељ из детињства, који је, према сопственим речима, то пријатељство прекинуо оног тренутка када га је Подморница током једне средњошколске журке, видно припит, замолио да му, цитирамо, „изврши аналну дефлорацију“.

Подморница је, наиме, од детињства презирао своје ваљевско порекло и православни идентитет и препуштао се болесном маштању да је ученик неког католичког семеништа, окружен другим голобрадим младићима и, како је волео да их зове, потентним свећеницима. Запрепашћеним и све малобројнијим друговима је често понављао да машта како му је „душа у Госпином Међугорју, а глава у свећеничком међуножју“.

Међутим, у новије доба је развио одређени анимозитет према Хрватској јер му је у Загребу одбијена молба за азил, иако је чак понизно понудио да промени име и презиме у Чедо Стојко. Тада му се родила идеја да срећу окуша са Пољском, уз коментар да су тамо „католици најтврђи, семеништа оправдавају свој назив, а рупа у бурету као скројена за њега“.

Оставите Коментар