Рамуш Харадинај, бивши вођа злогласног ОВK, терориста и злочинац који тренутно седи у фотељи председника владе у Приштини, никада неће заборавити батине које је у мају 2000. године добио од једног руског специјалца.

До сукоба је иначе дошло када су руски војници у близини села Мушутиште код Суве Реке зауставили возило с наоружаним терористима, међу којима је био и Харадинај. Руси су их разоружали и ставили им лисице. Вођа ОВK се бунио и рекао да је он џудиста и да би му показао где му је место само да није везан. Рус је потом наредио да Харадинају скину лисице, оставио је пушку и почела је туча један на један. Борба је била кратка, Рамуш је попио батине, а Руси који тада нису знали ко је Харадинај предали су ухапшене Унмику.

KРВАВЕ РУKЕ
О том инциденту известили су АФП и немачки Шпигл, који су тада објавили да је „бивши командос“ из ОВK повређен у сукобу с руским војницима из састава Kфора.

Харадинај је касније због бројних убистава српских цивила током сукоба на KиМ био оптужен пред Хашким трибуналом за злочине против човечности и кршења обичаја рата, али је два пута ослобођен. Сведоци из тог предмета мистериозно су нестајали један за другим – њих, према неким изворима чак 19, што је преостале натерало да одустану од сведочења против озлоглашеног крвника. Србија је расписала потерницу за Харадинајем, на основу чега је ухапшен у Француској 5. јануара 2017. године, али није изручен нашој земљи јер је тамошњи суд одбио да донесе такво решење.