Према информацијама до којих је редакција Гласа јавности дошла из врха Демократске партије социјалиста, црногорски режим је сконцентрисао јаке полицијске снаге у Подгорици и формирао је штаб којим руководи директор Управе полиције Веселин Вељовић.

С тим у вези, формирана је тзв. ударна група коју чине најокорелији криминалци, поједини и претходно амнестирани од стране државе, који ће бити стационирани на две локације, део у централи ДПС-а у Подгорици, а део у ватрогасном дому у том граду, а чији ће једини задатак бити интервенисање према голоруком народу. Разлог за ангажовање криминалаца лежи у чињеници да тамошња власт има проблем са лојалношћу униформисаног састава, односно редовне полиције, у чијем саставу се налазе и Срби, док им је са друге стране Специјална анти-терористичка јединица апсолутно на располагању.

Према тим плановима, уколико се критична маса окупи у Подгорици, режим планира да сузавцима и воденим топовима разбије народ на мање групе, након чега на сцену ступа резервни састав и криминалци обучени у полицијске униформе, са задатком да крвнички пребијају окупљене. Иначе, Вељовић је својим сарадницима у штабу пренео да какви год резултати избора да буду, пораз се неће признавати, што је апсолутни став тамошње власти.

Оставите Коментар