Србија ће добити Национални стадион који ће бити изграђен код Остружнице, потврдио је министар финансија Синиша Мали.

Говорећи о даљем финансирању инфраструктире, Мали рекао је и да је у плану изградња новог националног стадиона, који ће се градити код Остружнице.

„То није само изградња стадиона, већ улагање у спортску инфраструктуру. Нема разлога да Србија не буде домаћин неког европског или светског првенства. Тако ћемо земљу промовисати на лепши начин и привући туристе“, истакао је Мали.

Пројектантска кућа „Фенwицк Ирибаррен Арћитецтс“ ће се бавити израдом пројекта за изградњу Националног стадиона, а она би требало да почне ове године.

Још док је Мали био градоначелник, обављени су разговори са представницима пројектантске куће која је радила велики број стадиона у Европи и свету по стандардима УЕФА.

„Ово је један од највећих инфраструктурних пројеката у граду, који ће умногоме променити спортску слику Београда. С обзиром на то да предвиђамо изградњу стадиона за 60.000 гледалаца, што је озбиљан капацитет, моћи ће да се организују и финалне утакмице у Лиги шампиона и Лиги Европе. То управо и јесте наш циљ, да Београд добије модеран стадион на којем могу да се организују спортски догађаји по највишим критеријумима УЕФА, како би у неком тренутку Београд био домаћин финала Лиге шампиона или Лиге Европе, као што је ове године била организована утакмица Суперкупа у Скопљу у којем су играли најбољи клубови на свету – Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед“, истакао је Мали тада.

Пре неколико година председник Србије, а тадашњи премијер Александар Вучић изјавио је да ће Влада издвојити 150 милиона евра за изградњу стадиона.

--