Руска команда одлучила је да промени приступ извођењу „специјалне операције“, одлучивши да покрене офанзивне операције пуног обима у Донбасу. Осим тога, главни задатак руских трупа након преласка са десне обале Дњепра на леву требало би да буде онеспособљавање целокупне енергетске и транспортне инфраструктуре Украјине.

До овог закључка дошао је познати војни новинар, Јуриј Подољака. Он је у свом „Телеграм“ каналу, детаљно говорио о новим тактичким одлукама Оружаних снага РФ, а такође је наговестио где ће се одвијати главна битка унутар „специјалне операције“.

Подољака је напоменуо, да главне догађаје који ће се десити током „специјалне операције“ за демилитаризацију и денацификацију Украјине, треба очекивати у Донбасу. Тиме је руска армија променила своје офанзивне приоритете, што указује на спремност Оружаних снага РФ да донесу одлуке, за потпуно ослобођење свих насеља Доњецке Народне Републике.

Према речима новинара, управо у Донбасу ће се одвијати главна битка у оквиру „специјалне операције“. Оружане снаге Русије намеравају да истерају непријатеља из региона, што ће омогућити покретање нове офанзивне операције пуног обима.

Реч је о планираним одлукама које ће бити донете након неутрализације велике групације Оружаних снага Украјине која се налази у области Авдијевке и других насеља.

Главни догађаји у наредним месецима одвијаће се у Донбасу. Они већ постепено узимају маха. Руске трупе су разбиле непријатеља на подручју Угледара – насеље Павловка је ослобођено.

Такође јуче је стигла порука, да су Оружане снаге РФ између Авдијевке и Доњецка, ослободиле село Опитноје од украјинских милитаната.

– Већ сада можемо рећи, да је значајан део треће линије одбране Оружаних снага Украјине код Доњецка, већ разбијен. Очигледно је, да руска команда планира активне офанзивне операције на овом подручју“, резимирао је Подољака.

Војни аналитичар Игор Kоротченко је у емисији 60 минута на ТВ каналу Русија-1 објаснио на шта би Оружане снаге Русије требало да усредсреде своје напоре након напуштања Херсона.

Главни задатак руских трупа након њиховог прераспоређивања са десне обале Дњепра на леву требало би да буде онеспособљавање целокупне енергетске и транспортне инфраструктуре Украјине.

Ово је рекао војни експерт и главни уредник часописа Национална одбрана Игор Kоротченко у емисији 60 минута на ТВ каналу Русија-1.

Према речима стручњака, након што су руске трупе привремено напустиле Херсон, нема потребе да се чека било какав одговор украјинске стране или Запада на манифестацију „озлоглашене добре воље“. Сада је неопходно одмах почети дезорганизацију украјинске војске у позадини фронта.

– Напади на објекте транспортне инфраструктуре, мостове и логистику коју украјинске оружане снаге користе за пријем западне опреме су стратешки задатак број један – уверен је Игор Kоротченко.

Руске трупе, додао је он, прелазе на режим стратешке одбране на фронту и припремају групу за офанзиву, која је планирана за пролеће 2023. године.

– Не би требало да буде паузе, нема очекивања да ће се као одговор на нашу озлоглашену добру вољу слична воља показати и са друге стране. Морамо да се опскрбимо залихама здравог цинизма у процени наших противника – нагласио је војни експерт.

Оставите Коментар