Јубиларни 10. Међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2021“, највећи и најзначајнији сајам наоружања и војне опреме у Југоисточној Европи, отворен је на Београдском сајму. Овом приликом Србија и Азербејџан су потписали Споразум о војно-техничкој сарадњи.

На сајму, који траје до 14. октобра, биће представљено више од 70 „крупних“ средстава наоружања и војне опреме из развоја Војнотехничког института, које ради самостално или заједно са Одбрамбеном индустријом Србије, и то: артиљеријско-ракетни системи, системи ПВО, модернизована борбена возила, нова оклопна возила, ваздухоплови, беспосадне ваздухопловне и копнене платформе, противоклопни системи, телекомуникациони системи за управљање ватром, теренска возила, као и различите врсте вођених и невођених ракета.

У складу са међународним карактером манифестације, у склопу растуће међународне војнотехничке и војно-економске сарадње са партнерским земљама, укључујући ту Руску Федерацију, Француску, САД, НР Кину, бројне западне развијене земље и пријатељске земље са Блиског и Средњег истока и Африке, очекује се да се на сајму ове године појави значајан број иностраних, реномираних произвођача наоружања и војне опреме.

Југоимпорт-СДПР ће се, као суорганизатор сајма, представити у оквиру три пословне мисије које има, као носилац развоја и производње сложених борбених система и муниције, као интегратор српске одбрамбене индустрије на светском тржишту и као компанија која се бави опремањем Војске Србије и Министарства унутрашњих послова средствима из домаће производње и из увоза.

Током трајања сајма биће организовани стручни форуми и панел дискусије на којима ће војни експерти из земље и иностранства имати прилику да покажу достигнућа и идеје и размене искуства у области одбрамбене технологије.

Како је раније најављено, уколико услови дозволе, биће одржана и демонстрација наоружања и војне опреме са бојевим гађањем на полигону Војске Србије у Никинцима.

Оставите Коментар