Премијер Андреј Пленковић изјавио је како је Хрватска у покушају ненајављеног уласка 11 припадника војске Србије у Хрватску, реаговала као озбиљна држава.

“Ми смо јуче реаговали управо онако како реагује озбиљна држава, озбиљна Влада, озбиљна власт која држи до себе кад неко покуша извести провокацију уместо да културно, у складу са праксом, хрватским законима и међународном праву најави посету, а потом евентуално и друге детаље”, рекао је Пленковић у Солину на обележавању празника Мале Госпе и Дана града.

Ми на такве провокације одговарамо чврсто, али исто тако чувајући дигнитет Хрватске и наш правни поредак, навео је Пленковић, а преноси Хина.

“Мислим да смо урадили управо оно што је требало и што бисмо урадили и сутра”, додао је Пленковић.

А потпредседник хрватске Владе и министар одбране Дамир Крстичевић поручио је председнику Србије Александру Вучићу и министру одбране Александру Вулину како морају разумјети да “ово више није `91, па да војници могу улазити у Хрватску кад желе”.

“Према томе, зна се како се то ради – захтев, према томе одобрење. Хрватска је озбиљна држава, у њој се морају спроводити хрватски закони и Србија мора то знати”, поручио је Крстичевић који сматра да су државни врх и премијер јасно исказали хрватски став у вези покушаја српских војника да ненајављено уђу у Хрватску.

Оставите Коментар