Паркиралиште на Ади Циганлији током летњих вечери биће претворено у биоскоп, док ће се на отвореном стадиону „Ташмајдан“ у вечерњим часовима одигравати позоришне представе, најавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је рекао да је, с обзиром на то да према одлуци Владе не раде биоскопи и позоришта и да ће та одлука бити дуже време на снази, Град желео да омогући Београђанима да одлазе у биоскоп.

  • Постигли договор са Комбанк двораном да се паркиралиште на Ади Циганлији, од 1. јуна до краја лета претвори увече у биоскоп на отвореном, у коме ће се филмови гледати из аутомобила – казао је Весић.

Како је навео, тако нешто у главном граду није било последњих деценија. Додао је да на тај паркинг може да стане доста аутомобила, а и нема стамбених зграда у непосредној близини, па неће сметати суграђанима.

  • Мислим да никада нисмо имали такав биоскоп. Такви биоскопи су некада били популарни у свету, гледали смо их у филмовима, а сада видим да се и у другим градовима полако отварају. Мислим да ће то бити заиста једна лепа атракција за Београђане – рекао је Весић.

Како је казао, у првој фази од 1. јуна до 1. јула, биоскоп ће бити бесплатан, те ће од првог дана јула кренути наплата карата.

  • Програм ће обезбеђивати Комбанк дворана, они имају неколико биоскопских сала. То ће бити заједнички урађено са њима. Позивам све Београђане да искористе прилику да из својих аутомобила гледају филмове и сигуран сам да ће то овог лета бити атракција – рекао је Весић.

Заменик градоначелника најавио је и одржавање позоришних представа на отвореном, како би се искористио простор на отвореном.

  • Понудићемо нашим позориштима, културним инситуцијама, да током лета на Ташмајдану, имају позоришне представе, концерте и слично, како бисмо могли да пружимо грађанима да виде нешто што нису могли ових месеци – рекао је Весић.

Директор Комбанк дворане Игор Стојановић истакао је да ће грађани бити у могућности да погледају филмове који су били на реперторару, али су, због епидемије, прекинули свој биоскопски живот.

Поштоваће се све мере, биће обезбеђена дистанца између аутомобила, а у самом возилу моћи ће да буду две особе, или четворочлана породица, додао је он.

  • Верујемо да ћемо омогућити да тај биоскоп пружи све оно што је тренутно гледаоцима ускраћено – рекао је Стојановић.

Оставите Коментар