„Патриотске“ ауто колоне најављене су и за ову недељу од 18 сати, а Патротско комитски савез на Фејсбуку је објавио снимак са ауто колона.

„Један живот. Један грб. Један дом. Једна застава. Једна химна„, навели су у опису, откривајући тако идеолошку позадину „црногорског прољећа“ чија је парола невероватно слична Хитлеровој: Ein Volk, ein Reich, ein Führer или један народ, једно царство, један вођа.

То, нажалост, није први пут. И раније је, а што је најпарадоксалније – позивано на „отпор фашизму“ нацистичим покликом.

Подсетимо, организатори су замолили учеснике да, овог пута, поступају супротно свим обрасцима понашања који су досад практиковани у „комитским“ колонама. Позвали су, дакле, на поштовање епидемиолошких мера, поштовање саобраћајних прописа и безбедно истицање државних симбола. Траже и нове изборе.

“Ми немамо обавезу према било коме осим према Црној Гори и нашим потомцима. Док не падне издајничка Влада Лепосавића, Братићке и Бојанића кућа нас гледати неће. Пробудила се Црна Гора. Стигло је црногорско прољеће”, наводи се, између осталог, у позиву.

Такође, организатори су јуче тражили од МУП-а и полиције да их заштите истичући да је у питању „социјални протест“ те да они „нису провоцирали учеснике литија и иритирали другим обележјима“, заборавивши да су литије била духовни израз бунта народ за очување светиња на којима су учествовали људи свих обележја, православци, муслимани, католици и тако даље. А у склопу иконографије, никад није било удеса, паљења културног добра, демолирања града или међусобних туча и напада на старе људе – што је случај са „комитама“.

„Црногорско прољеће је демократија„, закључили су ти „патриоти“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар