Поштовани др Стефановићу,

Сложићу се са вама, ја нисам новинар. Без обзира на чињеницу што се новинарством бавим више од двадесет година и што иза себе имам на стотине интервјуа, текстова, колумни, радио и ТВ емисија. Знате ви то добро, некада сте гостовали у истима да би неко чуо за вас. Но, то није битно. Слажемо се, ја нисам новинар, ја сам завршио Правни факултет, положио правосудни испит и адвокат сам. Не знам да ли ћу икада докторирати, јер ми је остала дисертација, а признајем нисам тако продуктиван у научном раду као ви, нити сам тако вредан да се кроз бављење послом, па помало и политиком, свакако не тако озбиљно као и ви, посветим и науци. То могу само врхунски надарене особе у које свакако ви спадате. За ваш научни допринос који сте дали кроз вашу врхунску докторску дисертацију капа доле.

Рекосте др Стефановићу да вас ја за нешто оптужујем, па чак наводим госте у мојим емисијама да вас нападају. Елем, никада вас нисам напао, нити игде споменуо ваше име и презиме. Да ли сам алудирао то је нешто друго, али више је него јасно да се ви у тим алузијама препознајете што сте бесмисленим нападом на мене и доказали. Вас су др Стефановићу помињали они за које ви сада тврдите да их ја наводим, па изгледа да по вама они су малоумни чим ја могу на нешто да их наведем. Реда ради да вас подсетим, то су исти они са којима сте до јуче друговали и рујно вино пили и које сте постављали на најзначајнија места у ресору који сте водили. Тада су вам били добри, но оног момента када су проговорили о вашем минулом раду постадоше криминалци и сарадници Беливука и друштва.

Рецимо др Стефановићу да ја искрено желим да вам поверујем да ви нисте ништа знали о њиховим активностима, као што хоћу да вам искрено поверујем да појма нисте имали о прислушивању председника Србије. Хоћу чак и да вам верујем да сте били скроз неупућени у намештаљку која се зове ”Јовањица”. Ево, бескрајно вам верујем. Само, у тој ситуацији др Стефановићу ви себе приказујете као врхунски неспособну особу, јер ако као министар унутрашњих послова нисте знали шта чине они које сте ви постављали по вашем ресору за најближе сараднике, онда са вама нешто озбиљно није у реду. Да не говорим о томе да сте поред функције министра унутрашњих послова обављали и функцију секретара Савета за националну безбедност, а самим тим и шефа Бироа за координацију служби безбедности. Поставља се питање- шта сте ви онда радили и чиме сте се уопште бавили када све ово нисте знали?

Уважени др Стефановићу, нема потребе да вас медијски бране и величају они који су такве гадости и лажи лансирали о свима нама, посебно о Алекандру Вучићу и члановима његове породице. Зли језици су ми свашта говорили о вама везано за те лажи, али ја никада нисам желео, као што и сада не желим, да верујем у то. Хоћу да верујем да сте још увек  карактером и борбеношћу онај ”Небојша из Београда” који се срчано борио, баш као и ја и тога се ни мало не стидим, јављајући се у ТВ емисије да подржи политику за коју смо се одувек залагали.

На крају др Стефановићу, рече председник странке да ћемо о односу између мене и вас решавати на страначким органима. Одмах да га демантујем. Нећемо ништа решавати, јер лично немам шта са вама да решавам, као ни ви са мном. Решавајте ви несугласице које имате сами са собом, јер очито због крајње нездравих амбиција које сте имали дошли сте у позицију да вам се свет руши као кула од карата.

”Ко игра за рају, а занемарује тактику, завршиће каријеру у нижеразредном Вратнику”.

Свако добро од Господа вам желим.

Члан Председништва и Главног одбора Српске напредне странке,
Владимир Ђукановић

Leave a Reply