Радо Трајковић, одрастали смо заједно у Подујеву, у улици Народног фронта. Провели смо дјетињство заједно, био сам нераздвојан са твојим братом Радомиром, који је моја генерација. Дружио сам се и са тобом која си три године млађа.

Ја сам отишао из Подујева јер је Тито, у договору са Едвардом Кардељом, Фадиљом Хоџом и Махмутом Бакалијем, донио наредбу да тек сваки једанаести запослени на Космету може да буде Србин. С обзиром да смо ја и моја браћа били сирочад, без оца, морали смо да одемо испред најезде албанских емиграната јер нам комунистичка Југославија у Подујеву није дозволила парче хљеба. Њима су Фадиљ Хоџа и Махмут Бакали куповали куће и имања који су припадали Србима. Све је то рађено српским парама које је Петар Стамболић давао за неразвијена подручја. Они, умјесто да улажу у развој, улагали су у куповину српских кућа.

У међувремену су досманлије, које си ти подржавала, довршили оно што су комунисти започели.

Разуман се човјек данас са чуђењем пита – да ли си, Радо Трајковић, учила школе да би врхунац твоје каријере био да подупиреш и јавно подржаваш балистички и терористички покрет Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја? Имаш прилику да часно, колико се може после свега часно, извучеш из ове ситуације и опереш пред српским народом, уочи избора на Космету на којима учествујеш да би нанијела директну штету Александру Вучићу и Српској листи.

Апелујем на тебе да се повучеш из изборне трке јер ће у супротном бити јасно да си се ставила на услугу и у службу наследницима Шабана Полуже. То је онај зликовац, политички и духовни отац каснијих терориста из “ОВК“, који је жарио и палио срезом Лабским и мојим и твојим Подујевом, Радо.

У сваком случају – Радо, бела Радо, шта је с тобом, јадо? Помисли на твоје бриљантне родитеље и стричеве, твога сјајног брата Радомира и цијелу кућу Вујачића. Да је жив Мића Миловановић, народни посланик Српске радикалне странке и предсједник општине Подујево, не би се ти смјела овако понашати и поступати као да ти је издаја српских националних интереса главни политички циљ.

Можеш ли данас пребројати Србе у Подујеву, српском Подујеву? Некада је ту било три посто Шиптара, а данас је 0,00 одсто Срба! То су све “почистили“ коалициони партнери твог “Европског покрета“ у лажној држави “Косово“, Хашим, Рамуш и остали.

Угледала си се, изгледа, Радо, на ћерку великог и доброг Јована Рашковића. Он се данас у гробу преврће јер је за собом оставио ћерку, која је, као и ти, национални издајник. Срам да Вас буде зато што пљујете на свој род.

За разлику од тебе, мене ране мога рода боле. Мој род је, изранављен и осакаћен од непријатеља споља и изнутра, смогао снаге да изабере своје праве представнике да га воде. Није Александар Вучић индивидуа, Александар је 55 одсто, можда и 80 одсто српског рода. Па ко сте ви, несрећне српске одиве, па да овако острашћено будете против свога рода?  Видите ли даље од носа?

Поријекло твојих Вујачића је искрај Острога, као и часног братства Рашковића који су завршили миграцијама у Книнској Крајини, о чему сам причао са Јованом.

Вас двије – покајте се и пред Богом и народом за оно што у знању или незнању чините!

Радован Секуловић,

Српски домаћин из Подгорице,

Добитник награде менаџера године Савезне Републике Југославије

Leave a Reply