Лидер Српске Радикалне странке послао је писмо Србима из Црне Горе, преносимо га у целости. 

“Браћо Срби и сестре Српкиње,

Црна Гора је пред новим парламентарним изборима који су од пресудног значаја за судбину свих њених грађана.

Ми, српски радикали желимо што скорији пад режима Мила Ђукановића и победу патриотске и про руске опције. Ми смо противсвих оних који би дау терају Црну Гору у ропско чланство НАТО.

Црна Гора је одпамтивека опредељена. Увек кроз историју Црна Гора је била чврсто и непоколебљиво уз сестру Србију и мајку Русију.

Црна Гора је сачувала Косовски завет и текст Лазареве клетве. Зато пред српским радикалима не постоји никаква дилема.

Ми желимо власт која ће поништити признање независности Косова, збити братске редове са Србијом и ући у савез са Русијом. Странка српских радикала никада од тога неће одустати. Формално или неформално, ми, српски радикали смо део патриотског блока.

Протеклих неколико месеци, након што са победио Хашки трибунал, многи пријатељи и страначки саборци позивали су ме да дођем у Црну Гору. Искрено желим што пре да дођем, да прођем кроз све крајеве Црне Горе, да обиђем Ровца, своју постојбину, и да удахнем мирис српског мора. Међутим, некако не могу.

Српски радикали су имали парламентарни статус у Црној Гори. Изгубили су га против уставним насиљем режима, али сви наши каснији покушаји да тај статус повратимо били су неуспешни.

Сви неуспеси српских радикала Црне Горе су и моји лични неуспеси. Просто, срамота ме је да идем у Црну Гору док наша странка не поврати парламентарни статус. Верујем да ћемо на следећим изборима заслужити ваше поверење, а кад српске радикале поново видим у посланичким клупама црногорског парламента, долетећу у Црну Гору као на крилима.

Ако не стекнемо парламентарни статус, то ће за мене бити јасан знак да ме Срби Црне Горе не желе и да Црној Гори нисам потребан, па своје присуство нећу ни наметати.

Зато вас, браћо и сестре, позивам да на изборима 16.октобра подржите листу број 17, да поклоните поверење мени и мојим српским радикалима, и да ми на тај начин докажете да сам добродошао у Црну Гору.

Црну Гору у сигурне руке!

проф. др Војислав Шешељ“

Прочитајте још:   МИЛО БЕСАН НА ПУТИНА: “Срамотно, опозиција је продала националне интересе Русима!“

ДОДИК ОДБРУСИО ИЗЕТБЕГОВИЋУ: БиХ никада неће бити држава, џаба нам претиш!

ВЕНЧАО СЕ АЛБАНСКИ ПРИНЦ: Принц Михајло Карађорђевић једини отишао на свадбу! (ВИДЕО)

Извор: Ослобођење