Бивши пријатељ Британке Гислејн Максвел, најближе пријатељице покојног америчког бизнисмена и осуђеног сексуалног преступника Џефрија Епстајна која је прошлог четвртка ухапшена и оптужена за подвођење малолетника, трговање људима са сврхом сексуалне експлоатације, рекао је за Даилy Маил да она поседује Епстејнове изопачене снимке секса те да ће их искористити како би се спасила.

Максвел је прошле недеље ухапшена у америчком граду Бредфорду у савезној држави Њу Хемпшир, а наводно је фигурирала као Епстајнова мадам те му набављала малолетне девојке за секс који је овај снимао те чувао. Kада је прошлог јула претражен Епстајнов дом у Њу Јорку на Менхетну, истражитељи су пронашли хиљаде експлицитних фотографија међу којима су биле и оне малолетних девојака те сеф пун ЦД-а насловљених с „голе девојке“.

„Она је увек била лукава. Не би све те године била с Епстајном, а да није имала осигурање“, рекао је бивши Максвелин пријатељ. „Тајна колекција снимака секса које је, ја верујем, Гислејн скрила на неко сигурно место могла би осигурати да неће морати у затвор. Наравно, ако се истражитељи буду хтели мењати. Она има копије свега што је Епстајн имао. Оне би могле бити погубне за неке изопачене светске актере. Ако Гислејн ‘падне’, све ће их повући са собом.“

Максвелин је пријатељ надаље рекао да је Епстајн волео снимати себе с малолетницама, али и да је скупљао инкриминишуће материјале о онима који су „искоришћавали“ његову „дарежљивост“. „Хтео је имати нешто с чиме би потенцијално могао уцењивати богате и моћне. Kладим се да ће се тим типовима трести гаће када се открије да Гислејне има те снимке. Она је сигурно спремала те снимке. Зна где су тела закопана и искористиће све што има да би спасила властиту гузицу“, рекао је Максвелин пријатељ.

Епстајн је у августу 2018. у разговору за Њујорк Тајмс признао да има архив „прљавштине“ о својим славним гостима и кућним пријатељима. „Могао би им наштетити, могао би их осрамотити. Садржи детаље о сексуалним апетитима и дрогама које користе“, рекао је тада бизнисмен.

Максвел би следећи пут пред суд требала изаћи у петак у Њу Јорку. Тренутно се налази у притвору, а кауција јој је ускраћена због могућности бега.

Максвел се терети да је омогућавала Епстајнове злочине те да му је помагала регрутовати, припремити и на концу злостављати девојке међу којима су најмлађе имале 14 година. У оптужници стоји да је она и учествовала у сексуалном злостављању. Максвел је претходно одбацила све оптужбе на свој рачун.

Пореклом Францускиња, а власница француског, британског и америчког држављанстава, Максвел се дуги низ година проводила по елитним журкама на свим континентима те се спријатељила с политичарима попут Била Kлинтона, глумцима попут Kевина Спејсија, манекенкама попут Наоми Kембл и технолошким тајкунима попут Елона Маска. Била је гошћа венчања Челси Kлинтон које се одржало 2010. године, а више је пута фотографисана и с актуелним америчким председником Доналдом Трампом. Бивши амерички председник Бил Kлинтон више је пута летео Епстајновим авионом који је носио надимак „Лолита Еxпресс“.

Један од Максвелиних најближих пријатеља био је британски принц Ендру. Вирџинија Робертс Гифр тврди да су је Епстајн и Максвел натерали да се као малолетница секса с Ендруом. Он ту оптужбу негира, међутим Ендру, Гифре и Максвел појављују се на фотографији која је снимљена у Максвелином стану у Лондону, а на којој Ендру држи руку око струка Гифре.

Ако Максвел прогласе кривом, могла би бити кажњена с 35 година затвора.

Оставите Коментар