У Новом Саду живи и ради адвокат који се бави само подношењем тужби против српских патриота и родољуба. Овај адвокат зове се Вељко Милић. Ово је кратка биографија деловања ђавољег адвоката војвођанских сепаратиста, невладиних организација и других либералних групација.

Вељко Милић налази се у сепаратистичкој организацији “Независно друштво новинара Војводине”. У тој организацији налази се на функцији извшног директора. Такође један од његових задатака у оквиру те организације је и подношење кривичних и других пријава против сваког ко би открио истину о деловању војвођанских сепаратиста и невладиних организација. Пре неколико година Вељко Милић је подносио кривичне пријаве против родољуба који су покушали да спрече приказивање албанског антисрпског филма Мирдита.

Овај адвокат такође учествује на трибинама које организују војвођански сепаратисти. На једној таквој трибини под називом Србија третира Војводину као ратни плен. Један од говорника је био и Вељко Милић који је изјавио да војвођани не желе да славе дан присаједињења Србије и Војводине, и да Србија није ослободила Војводину. После тога се срамно и безобразно подсмејавао Србији да нема више територија где може ишта више обележавати, и да ускоро неце обележавати присаједињење са Војводином.

Вељко Милић је такође подносио тужбе против Правног факултета у Новом Саду због одлуке да сви студенти морају полагати пријемни испит на српском језику. Он је такође био учесник и предавач на више трибина организованих од стране Хелсиншког одбора за људска права и Иницијативе младих за људска права. Обе ове организације финансирају се из иностранства. Активно је учествовао у протестима 2017 и 2019 године у Новом Саду.

Оставите Коментар