Друштвеним мрежама кружи писмо мајке, православке, светосавске, која је упутила писмо државној основној школи, због наређења деци да донесу „вештичје“ реквизите и славе амерички, сатанистички празник „Ноћ вештица“.

Писмо мајке Д. М. из Београда преносимо у целости: 

„Поштовани, поводом ваше сугестије да деца 31.10. у школу донесу реквизите којим би прослављали амерички сатанистички празник „ноћ вештица“, који директну везу има са нечистим силама и мртвим људима, овим путем вас обавештавам да ја као родитељ не дозвољавам да моје дете буде саучесник у скрнављењу православља и Светог Луке који се истог дана прославља као крсна слава.

Ми смо Светосавци и живимо у православној Србији и нисмо западна колонија која ће да потписује пакт са ђаволом, а ово што ви радите је дирекно повезивање са мрачним силама. Ма колико да вам делује смешно и забавно, ово нису ствари за игру.

Ми смо изражено религиозна породица и по Уставу ове земље имамо право да слободно исповедамо и чувамо веру својих предака, тако да је ваш предлог у директној супротности са нашим поимањем живота и правих вредности.

Ваш изговор не сме да буде да је то амерички празник и да су деца обавезна да по школском плану и програму показују наклоњеност нацији која нас је уништила, засула уранијомом и допринела да су наше клинике препуне болесних људи, жена и деце, баш због тих који упорно раде на сатанизацији ове мученичком крвљу натопљене земље.

Ово није Америка, ово је Србија. Моје дете нико не сме без моје дозволе да шминка нити облачи у костим вештице па макар ни у шали нити у игри која је понављам духовно опасна по душу деце и свих нас. Уколико ми дете будете казнили због неодобравања прославе вештица – сатане, обратићу се вишим инстанцама и заштитнику грађана“.

С поштовањем, мајка Д.М. Београд.