Недавно је емитован снимак из 1980. године са манифестације “Радост Европе”, када је, игром случаја, изјаву за ту телевизију дао данашњи председник Србије Александар Вучић, тада десетогодишњак.

Вучић је говорио о утакмици која је одиграна у оквиру манифестације “Радост Европе” са другарима из иностранства, али и о дечаку из Аустрије кога је те 1980. године угостио у свом дому.

Наиме, у оквиру манифестације деца која су дошла у Србију боравила су код београдских основаца. Данашњи председник Србије тада је у дом примио дечака из Аустрије по имену Леополд Вишер.

– Он се доста интересовао за спорт, нарочито за учешће “Црвене звезде” у европским куповима јер је тада “Звезда” играла заиста одлично. На њихову жељу ми смо овде одиграли једну пријатељску утакмицу и ми смо победили, али без обзира на наше радовање и њихово туговање, ми смо остали прави пријатељи чија пријатељства нико неће моћи да избрише. Он се звао Леополд Вишер, а надимак му је био Полди – испричао је тада десетогодишњи Вучић.

Поменути снимак приказује садашњег председника који је и тада, као и сада, као једну од најбитнијих вредности истицао пријатељство и дружење.

Оставите Коментар